Zagreb, 140618. U Gradskom poglavarstvu otvorena je izlozba dugogodisnjeg fotoreportera Sportskih novosti u mirovini, Roberta Valaja.
Na fotografiji: Miroslav Ciro Blazevic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

'JAKO MI JE ŽAO'

'MALOTKO JE OČEKIVAO OVAKAV POTOP' Ćiro ostao u potpunosti zatečen zbog ostavke legendarnog Žutog: 'Vjerojatno je bio u jednom teškom stanju...'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 08.09.2019. u 21:45

 • Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki podnio je ostavku nakon teškog 2:4 poraza u Armeniji u susretu 6. kola J skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

  Bio je to poraz nakon kojeg je postalo jasno kako su kvalifikacije za EURO izgubljene, iako će BiH imati još jednu priliku izboriti europsko prvenstvo kroz play-off Lige nacija.

  Za bosanskohercegovački portal SportSport.ba 'trener svih trenera' Miroslav Ćiro Blažević komentirao je potez Robija Prosinečkog:

  "Sine moj, prvi put od tebe čujem za ostavku i jako mi je žao... Bio sam siguran da ćemo uspjeti s Robijem", rekao je Ćiro novinaru portala.

  "On je inače gospodin, vjeruj meni, ovo je bio gospodski potez. Nadam se da Begić (predsjednik NFSBiH, op. a.) i društvo neće prihvatiti ostavku jer nije smak svijeta", poručio je.

  Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group J - Armenia v Bosnia and Herzegovina - Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Yerevan, Armenia - September 8, 2019 Bosnia and Herzegovina coach Robert Prosinecki REUTERS/Anton Vaganov
  REUTERS/Anton Vaganov
   

  Legendarni trener koji je s Vatrenima osvojio svjetsku broncu '98. dao je opširniju izjavu za drugi bosanskohercegovački portal Klix.ba:

  "Prosinečki je jedan gospodin. Jedan veliki sportaš. Vjerojatno je bio u jednom teškom stanju nakon poraza u Armeniji. Malotko je očekivao da će doživjeti ovakav potop, a Robert sigurno najmanje. Međutim, ja se nadam da će se i on i reprezentacija BiH izvući iz ove krize jer život ide dalje", rekao je Ćiro.

  "Prosinečki je trener kakvog ćeš teško naći i teško ga je zamijeniti. Ne znam što se to dogodilo u Armeniji, ali je ovakav rasplet situacije za mene veliko iznenađenje", zaključio je Miroslav Blažević.

  Iz drugih medija