CROPIX
INTERVJU ZA SRPSKI PORTAL

MAMIĆ JEDNA OD GLAVNIH VIJESTI U SRBIJI 'Znam tko je izveo, a tko naručio napad na mene' NEJAVLJANJE VATRENIH? 'Luka je izabrao šutnju i razumijem to'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2018. 18:04

Zdravko Mamić ponovno jedna od glavnih vijesti na naslovnicama srpskih medija. Ovoga puta je u velikom intervjuu za Alo progovorio o brojnim aktualnostima, ali i o svojim problemima sa zakonom zbog kojih je iz Hrvatske pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Jedna od prvih stvari koja je zanimala srpski portal je Mamićev odlazak u Međugorje i zašto je baš odabrao tu lokaciju.

"Mislim da me do ovdje dovela 'Božja ruka'. Kao vjernik ne mogu drugačije objasniti da sam došao u ovako malo mjesto. Tu sam bliže Bogu, ovdje je sve Božje... Crkva mi je na 50 metara od hotela u kojem sam smješten, blizu sam i mjesta gdje se ukazala Gospa. Oko mene su vjerski objekti, hodočasnici, okružen sam fratrima, svećenicima, laicima. Dobar dio dana provodim u molitvama, a u tom obraćanju Bogu molim se i za svoje neprijatelje. U Međugorju sam pronašao neviđenu snagu jer kad bih spustio sve to što mi se događa na razumijevanje ljudskog mozga, skrenuo bih s pameti. Vi biste sada razgovarali s lešom", objasnio je Mamić za Alo.

Medjugorje, 060618.
Zdravko Mamic za vrijeme presude nalazio se u Medjugorju odakle je iz restorana Villa Regina pratio citanje presude u Osijeku.
Nakon procitane presude odrzao je konferenciju za medije.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
Zdravko Mamić

Zašto nije izabrao Srbiju kao utočište?

"Koliko znam, Srbija i Hrvatska imaju ugovor o međusobnom izručenju. Nisam provjeravao, ali kada bih došao u Srbiju, mislim da bi me vaša policija uhitila i isporučila Hrvatskoj. Zato neću riskirati. Živim kao da poslije danas ne postoji sutra. Pripremam se kao da ću umrijeti, a na taj put želim otići čiste duše."

Koliko su puta pucali na njega i pripremali mu otmicu?

"Sto puta mi je glava bila u torbi. Prijetili su mi često nezadovoljni navijači, ali su mi prije godinu dana pucali u nogu, iz nogometnih razloga. Znam sve. Od toga tko je izveo, do toga tko je naručio taj čin", odgovara Mamić koji otkriva i da sada ima ljude koji brinu o njegovoj sigurnosti, a riječ je o jednoj zaštitarskoj agenciji koja je specijalizirana za čuvanje osoba.

Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Mamić se zatim bacio i na neke aktualne nogometne tema pa je tako komentirao veliku aferu u kojoj se PSG i Crvenu zvezdu optužuje za namještanje utakmice u Ligi prvaka (6:1). Podsjetimo, UEFA je još prošlog petka upozorila francuske vlasti na sumnjive radnje uoči utakmice te navodni pokušaj uplate 5 milijuna eura na pobjedu Parižana od minimalno pet golova razlike, koju je prema pisanjima francuskih medija namjeravao realizirati jedan od čelnika srpskog kluba.

"Ovo je udar podzemlja na Crvenu zvezdu. Sasvim je jasno da cijela priča potiče od ljudi kod kojih uspjeh najboljeg srpskog kluba izaziva ljubomoru, zavist, pa su se bacili na prljave poslove. Na sve to, umiješan može biti i neki patološki ljubomorni pojedinac."

Mamiću se i dalje ne javlja nitko iz hrvatske reprezentacije...

"Razumijem ih, ne smiju."

A je li se javio Luka Modrić da se pohvali s nagradama za najboljeg igrača Europe i svijeta?

"Nije okrenuo telefon, ali razumijem ga. On je neviđeni sportaš i čudesan čovjek. U ovom je trenutku izabrao šutnju. To i je pravi Luka Modrić, on govori na terenu. On zna da se ja veselim njegovim nagradama", zaključio je Mamić razgovor za Alo.

Linker
19. travanj 2024 19:19