REUTERS
PAD RIJEKE

MATJAŽ KEK REZIGNIRAN NAKON ATENSKOG ISPADANJA IZ EUROPE 'Nekako smo svi u klubu izgubili vjeru, neki će se dobro morati zamisliti o svemu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2017. 00:41

Rijeka je na gostovanju kod AEK-a odigrala 2:2 te tako izgubila šanse za plasman u nastavak natjecanja Europske lige. Trener Rijeke, Matjaž Kek bio je očekivano razočaran nakon susreta.

"Još jednom su se vijdeli problemi ove Rijeke. Igrači kada vjeruju u sebe i kada nisu opterećeni nikakvim vanjskim faktorima, onda itekako znaju igrati i svima mogu raditi velike probleme. No, kada se uvuče nekakav strah, sumnja, i kada igrači samo misle kako da ne naprave pogrešku, onda sve krene krivo. Jednostavno nedostaje samo malo da bi otišli do kraja. Iako mislim da smo odigrali dobru europsku utakmicu", rekao je Kek pa nastavio:

"Igrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme i onda dođe ta 46. minuta kada treba koncentracija i komunikacija, a mi radimo grešku. U drugom poluvremenu smo omda malo slabije izlazili, igrači su izgubili vjeru. Imali smo problem i kod tjelesne pripreme kod koje neki igrači nisu na 'ti' i onda su pali u nastavku. Moram naglasiti i kako mi se nije sviđao kriterij ovog suca."

Slovenski stručnjak je zastao na par sekundi pa nastavio analizirati.

"Rekao sam igračima, dok god nećete vjerovati u sve što ovo radimo, u sve pripreme planove i sve ostalo, toliko ćemo dugo imati ovakve probleme. Da se razumijemo, nismo se osramotili. Čestitke igračima za 46 minuta, ali neki će morati dobro razmisliti o svemu ako žele u Europu", poručio je Kek pa 'poentirao' za kraj:

"Nekako kao da smo svi u klubu izgubili vjeru u taj naš nogomet koji je nepobitno bio jako dobar. Svi si odjednom postavljamo nekakva pitanja i preispitujemo sve i svašta, a onda se izgubi vjera u projekt i budućnost, a to ne vodi nikuda."

Linker
18. travanj 2024 12:01