Barcelona's Lionel Messi poses with his four Golden Boot trophies during a ceremony in Barcelona, Spain, November 24, 2017. REUTERS/Albert Gea TPX IMAGES OF THE DAY - RC11DC750E20
REUTERS

UKUPNO ČETVRTA 'KOPAČKA'

MESSIJU URUČENA ZLATNA KOPAČKA: LEO OTKRIO I ZAŠTO JE BIO NA KLUPI PROTIV JUVEA 'Nikad se nisam smatrao napadačem, ali imam sreće i odlične suigrače!'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 24.11.2017. u 18:15

 • Leo Messi prošle je sezone zabio 37 golova u španjolskom pvrenstvu i tako osvojio Zlatnu kopačku. Nagrada mu je dodijeljena tek na današnjoj svečanosti, a uručio mu ju je njegovi suigrač i prošlogodišnji laureat Luis Suarez.

  "Što reći, Leo je stvarno čudo. Nema dana kada nas s nečim ne iznenadi na terenu", rekao je Urugvajac na svečanosti.

  Messiju je to ukupno četvrta Zlatna kopačka, a isti broj ih ima i njegov najveći sportski rival Cristiano Ronaldo. Spomenimo i kako nitko u povijesti, a nagrada se dodjeljuje od sezone 1967/68 kada ju je pokrenuo ugledni L'Equipe, nema više od dvije osvojene Zlatne kopačke.

  "Nikada se zapravo nisam smatrao pravim napadačem, ali imam sreće da zabijam pa osvajam i ovakve pojedinačne nagrade koje manje važne od momčadskih jer bez svojih suigrača nikada ne bih osvojio ni ovu Zlatnu kopačku. Ovo je nagrada za sve njih jer sam uz njih sazrio na terenu i popravio neke stvari u svojoj igri. Uživam svaki dan", rekao je Messi koji je svoju prvu Zlatnu kopačku uzeo u sezoni 2009/10 s 34 zabijena gola, u sezoni 2011/12 zabio je 50, a godinu kasnije 46 golova.

   

  Messi je odgovorio i na pitanje novinara koje je zanimalo zašto je protiv Juventusa bio na klupi.

  "Naravno da nikada ne volim sjediti na klupi, ali jasno mi je kako je sezona jako duga i kako se moram brinuti o sebi. Svake sezone je to sve jasnije i u isto vrijeme i sve teže."

  Za kraj spomenimo i kako je Josip Skoblar jedini Hrvat s ovom osvojenom nagradom koja mu je dodijeljena nakon sezone 1970/71 u kojoj je za Marseille zabio čak 44 gola.

  Iz drugih medija