UDINE, ITALY - JUNE 30: Dani Olmo of Spain celebrates the victory with team mates after the 2019 UEFA U-21 Final between Spain and Germany at Stadio Friuli on June 30, 2019 in Udine, Italy. (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Alessandro Sabattini/Getty Images

POTVRDIO ČEFERIN

MIJENJA SE SUSTAV NATJECANJA ZA U-21 EURO! 'To je najbolja solucija kako se ne bi ponovila situacija poput one s Italijom na ovom prvenstvu'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 01.07.2019. u 14:03

 • Iduće Europsko nogometno U-21 prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Sloveniji i Mađarskoj imat će 16 reprezentacija, potvrdio je prvi čovjek Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin.

  Na posljednja dva EURO-a za mlade (2019, 2017) nastupilo je po 12 reprezentacija, a prije toga na prvenstvima je sudjelovalo po osam reprezentacija.

  "Već duže vrijeme razmišljamo proširiti EP na 16 ekipa i to ćemo učiniti za idući ciklus. To je najbolja solucija kako se ne bi ponovila situacija kao sa Italijom na ovom prvenstvu", rekao je Čeferin za Rai sport.

  Na EP-u koje je u nedjelju završilo pobjedom španjolske reprezentacija, sudjelovalo je 12 reprezentacija, po tri u četiri skupine, a samo su pobjednici skupina imali plasman u polufinale, te najbolja drugoplasirana ekipa. Italija je ostala bez plasmana u polufinale nakon remija Francuske i Rumunjske (0-0) koji ih je zajedno odveo dalje.

  Po novom sustavu na EP-u će se igrati četiri skupine sa po četiri reprezentacije i dvije najbolje iz svake skupine nastavit će natjecanje.

  Na netom okončanom EP-u u Italiji i San Marinu, reprezentacija Španjolske je u finalu u Udinama pobijedila Njemačku sa 2-1.

  Za mlade španjolske nogometaš to je rekordni peti naslov prvaka nakon što su bili najbolji 1984., 1998., 2011. i 2013. godine, a pet naslov još jedino ima Italija.

  Iz drugih medija