Screenshot: Ilustracija
TO SE NIKAD PRIJE NIJE DOGODILO

MISTERIJ JE KONAČNO RIJEŠEN: EVO GDJE SU NA KRAJU PRONAĐENE NESTALE STVARI DRAGE ĆOSIĆA Je li hrvatske novinare pokušao pokrasti ruski volonter?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. lipanj 2018. 23:38

Drago Ćosić, legendarni hrvatski sportski komentator HRT-a, i mlađi kolega Silvijo Škrlec s tportala imaju svoje torbe! Vraćene su im, pronađene su, samo nismo saznali jesu li pronađeni krivci koji su ih otuđili. Makar neke informacije govore da je barem jedna od dvije torbe bila otuđena od - volontera! Naime, ona Silvija Škrleca pronađena je u kanti za smeće, a po našim saznanjima, kamere su otkrile da ju je tamo centrirao baš jedan mlađahni volonter.

Razvile su se razne teorije kako su torbe hrvatskih novinara nestale iz press centra. Jer do sada se zaista nikada na velikim natjecanjima nije dogodilo da u press centru novinari budu pokradeni. Bilo bi zaista poprilično čudno da kolege okradu kolege, a osim novinara su u press centru još samo mlađahni i ljubazni volonteri, navrate zaštitari i policija, te predstavnici FIFA-e. Društvo koje baš ne bi trebalo imati lopovske sklonosti.

Torbe su nađene

Dakle, torbe su nađene, ostavljene na drugom mjestu, nešto dalje od press centra, a ta jedna u kanti za smeće. Pretpostavljalo se da ih je netko od kolega zabunom uzeo, jer mnoge su slične, ali izgleda da je ipak zabrazdio jedan volonter. Pa kad je vidio da se u priču uključila policija, možda se uplašio da ga netko pronaći, optužiti za krađu. Stoga se nije želio s njom vratiti u press centar, pa ih je onda ispustio u krugu stadiona, u kantu za smeće. Ona od kolege Ćosića nije bila u smeću, već samo ostavljena... Tko zna tko je nju ‘maznuo’. Naravno, takva gesta mogla je djelovati dramatično, jer kad se na aerodromima i takvim velikim i čuvanim natjecanjima pronađu torbe bez vlasnika, oglašava se opća opasnost, jer odmah se pomisli na terorizam. Dakle, mogle su biti i - uništene. Na sreću kolega, ipak nisu.

Nema zezancije

Bilo nam je zaista čudno u petak navečer kad smo čuli da su kolege opljačkani. Prvo pitanje bilo je “tko bi se usudio?”. Jer za krađu u press centru zaista moraš biti hrabar. Krasti pokraj svih tih zaštitara i policajaca, a konačno, postoje i kamere, zaista bi bio ludo hrabar potez. Nadalje, ovo je Rusija, osiguranje je na najvišoj mogućoj razini. Baš na svakom koraku. Da biste ušli u press centar, prolazite kroz mnoštvo kontrola. Kao na aerodromima. Na skeneru vam provjeravaju torbe, morate skinuti čak i remen. Onda vas još malo prepipaju čuvari, posebnim uređajem prođu vam preko cijelog tijela. Čuvari djeluju ozbiljno, nema tu nikakve zezancije. Svaki put kad ulazite skenirate i svoju novinarsku akreditaciju, na još morate proći i kroz rotirajuća vrata.

Tako da je sigurnost maksimalna. Ali eto, dogode se i neočekivani događaji kao nestanak torbi hrvatskih novinara. Koje su na sreću - pronađene. Valjda više neće biti takvih situacija.

Linker
20. travanj 2024 03:49