George Wood/Getty Images
POVRATAK MEĐU ELITU

NA POMOLU SENZACIONALAN PREPOROD NEKAD SLAVNOG ENGLESKOG KLUBA, A DANAS DRUGOLIGAŠA Stigla ponuda koja garantira borbu za sam vrh

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2019. 00:21

Velike promjene spremaju se u Leeds Unitedu. Slavni engleski klub, koji se danas natječe u Championshipu, uskoro bi mogao dobiti ogromnu financijsku injekciju.

Vlasnik kluba Andrea Radrizzani otkrio je kako razmatra tri investicijske ponude, od kojih bi mu jedna, kako on kaže, omogućila utrku s aktualnim prvakom - Manchester Cityjem.

Zvuči nevjerojatno, zar ne? No, da se ne radi o tek nekoj bezveznoj najavi jasnije je već iz njegovih posljednjih izjava koje otkrivaju da je jedan od potencijalnih investitora Qatar Sports Investment, grupa koju vodi predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, inače i čovjek s kojim je Radrizzani u jako dobrim odnosima.

LEEDS, ENGLAND - AUGUST 21: Andrea Radrizzani Chairman of Leeds United prior to the Sky Bet Championship match between Leeds United and Brentford at Elland Road on August 21, 2019 in Leeds, England. (Photo by George Wood/Getty Images)
George Wood/Getty Images

Radrizzani u razgovoru za the Times nije htio otkriti tko su preostala dva igrača u ovoj utrci, ali je jednog opisao kao bogatog navijača iz Amerike, a drugog kao vlasnika jednog talijanskog kluba.

"Prišlo mi je više od 20 zainteresiranih, ali sam izabrao ova tri ponuđača. Opcija s Qatar Sports Investmentom... Prije svega, oni su nam prijatelji s kojima imamo dobar odnos. Pored toga, oni imaju mogućnost dovesti naš klub do te razine da se može natjecati s Manchester Cityjem. Samim time, to bi za navijače mogla biti fantastična prilika. Druga ponuda stiže iz Amerike. Radi se o velikom navijaču Leeds Uniteda, koji klub prati još od malih nogu. Kod treće pričamo o vlasniku jednog talijanskog kluba. Ako to bude opcije, onda bi imali mogućnost stvaranja sinergije, a samim time i podizanja kvalitete momčadi."

Radrizzani ne otpisuje mogućnost prodaje svog udjela u klubu, ali inzistira na tome da ostane nekako uključen u taj cijeli proces povratka u Premiership.

"Najvažnije je da ovaj klub ponovno postane velik", zaključio je vlasnik Leedsa.

Podsjetimo, klub s Elland Roada osnovan je 1919. godine i može se pohvaliti s tri naslova engleskog prvaka (1968–69, 1973–74 i 1991–92).

Linker
23. travanj 2024 16:57