Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group F - Manchester City v Olympique Lyonnais - Etihad Stadium, Manchester, Britain - September 19, 2018 Manchester City manager Pep Guardiola watches on from the stands during the match REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

DIVOVI POD POVEĆALOM

NA POMOLU TEŠKE KAZNE ZA EUROPSKE VELIKANE Vode se istrage, a Manchester Cityju čak prijeti i izbacivanje iz Lige prvaka!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 04.12.2018. u 15:47

 • Dio talijanskih i britanskih medija raspisao se o kaznama koje bi mogle zahvatiti Manchester City i Milan, a po kojima bi engleski velikan čak mogao biti i izbačen iz sljedeće sezone Lige prvaka!

  Prema navodima Guardiana, 'Građani' su preuveličali iznose iz sponzorskih ugovora, što je na papiru prikazivalo i veće prihode te im otvorilo mogućnost veće potrošnje prilikom dovođenja novih igrača. Englezi donose informacije po kojima je vlasnik kluba šeik Mansour bin Zayed tajno financirao Manchester City novcem koji nije pravdan u službenim izvješćima.

   

  Na sastanku UEFA-inih čelnika u Dublinu predsjednik Aleksander Čeferin je poručio da bi uskoro mogli saznati konačni ishod njihove istrage. Ako se optužbe pokažu točnima, Cityju prijeti izbacivanje iz naredne sezone najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

  Talijani pak javljaju da nešto slično prijeti i Milanu protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog kršenja financijskog fair playa u razdoblju između 2014. i 2017. godine. No, talijanskom divu ipak ne prijeti toliko velika kazna već je vjerojatnije da bi Milan dobio visoku novčanu kaznu, kao i ograničenje prilikom idućih prijelaznih rokova.

  Iz drugih medija