Reuters/John Sibley
JAVLJAJU ENGLESKI MEDIJI

NA POMOLU VELIKA 'TRAMPA', VELIKANI BI MOGLI DOBITI NOVA LICA Talijan na londonsku, a Argentincu se nude čak dvije vrlo primamljive adrese!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2019. 11:25

Nogometna sezona praktički je tek počela. Još nije ni "zahladilo" vani, a već se traže neke nove opcije na trenerskim mjestima u ponajboljim europskim klubovima.

Nije tajna da se trese stolica negdašnjem trostrukom uzastopnom prvaku Europe s madridskim Realom. Zinedine Zidane nikako da uhvati ritam rezultata, nedostaje mu čitav kontingent ozlijeđenih igrača, a logično je da će uprava kluba s Bernabeua poradi svega toga biti sve manje strpljiva. Zidane ima kredita, ali ne beskonačnog.

Ako ga se Real odluči riješiti, prva opcija za dovođenje je Mauricio Pochettino. Aktualni viceprvak Starog kontinenta je nakon ispadanja u trećoj rundi engleskog Ligakupa od Colchestera rekao da mu je momčad nemotivirana i nezadovoljna, što se kosi s većinom njegovih izjava do tog trenutka. Naime, svi su na sjevernoj strani Londona vjerovali u proces, a nakon izgradne novog stadiona već je nešto i uloženo u kadar, s najavama novih investicija u ljudske resurse na terenu.

Ako bi pak Pochettino otišao iz Spursa, na njegovo mjesto mogao bi doći Max Allegri. On je nakon odlaska iz Juventusa ovoga trenutka bez posla, a u rubrici glasina daju se pročitati navodi o tome kako već razmišlja o povratku na trenersku klupu.

Problemi za aktualne poslodavce njihovih trenera mogu biti u tome što i Zidane i Pochettino imaju nove, ne baš jeftine ugovore sa svojim klubovima. Odštete bi bile goleme, ali to već spada u domenu ekonomije, a ne nogometa.

Pochettino je pak, po nekim izvorima opet i velika želja Manchester Uniteda. Htjeli su ga već dovesti na Old Trafford nakon smjene Josea Mourinha, a sada će za njega Tottenhamu morati platiti tih visokih 32 milijuna funti.

Linker
25. travanj 2024 10:28