REUTERS
ODLUKA UPRAVE

NAGRADA MOŽDA I NAJPODCJENJENIJEM IGRAČU DINAMA Ove jeseni je pokazao kakav je igrač! Dobit će novi ugovor, baš kao i još jedan samozatajni čovjek...

DINAMO U Maksimiru su odlučili nagraditi igrače za dobre igre u modrom dresu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. listopad 2019. 15:13

Sudbina bekova u nogometu često se svodi na to da ih se primijeti samo kad nešto zeznu. Ili ako u napadu naprave nešto što baš nitko nije očekivao. Sve ostalo spada u rok službe. Tako se, primjerice, Petra Stojanovića mnogo češće apostrofira kao krivca ako preko njega suparnik zabije gol, nego što se ističu sve one njegove dobre partije kojih je ove sezone bilo dosta.

Slična je stvar i s Marinom Leovcem, koji je u sjeni fantastičnih Oršića, Olma, Petkovića, Ademija... u Europi i Ligi prvaka trenutno sigurno jedna od najčvršćih karika Dinamove igre, možda i najpodcjenjeniji igrač Modrih. Maestralno je odigrao utakmicu protiv Atalante, zabio i pogodak za vodstvo, sudjelovao kod drugog gola, u defenzivi bio neprelazan. Možda mu je to bila i partija karijere, najbolja u Dinamu sigurno jest. Na Etihadu je odigrao prosječno, u skladu s ostatkom momčadi, a onda je u Harkivu opet bio jedan od najboljih. Preko njega nije ‘curilo’, bio je čvrst i pravovremen, a bio je aktivan i prema suparničkom golu, pamtimo i silovit udarac koji je završio preko gola. Baš je Leovac, znači, zasad jedini Dinamov strijelac u Ligi prvaka uz Oršića i Olma.

Skrasio se obiteljski

- Prošle godine imao sam puno problema s ozljedama, sad sam zdrav i ništa me ne muči, to je glavni razlog zašto igram dobro - rekao nam je Leovac u jednom od nedavnih razgovora.

Istina, prošle se godine baš mučio. I kad je igrao, često je stiskao zube pa je propuštao utakmice, na kraju otišao i na operaciju da bi sanirao probleme. Koliko je samo Amir Rrahmani susreta odigrao na lijevom boku, proslavio se na poziciji na kojoj nikad nije igrao, baš zato jer je Leovac bio daleko od prave forme. Proteklog ljeta upravo je dovođenje novog lijevog beka bio jedan od strateških zadataka sportskog sektora, znamo koliko je sve imena bilo u igri, koliko su pod svaku cijenu željeli dovesti boljega od Leovca. Međutim, zapravo su dobili - Leovca.

Moubandje, koji je na koncu došao u Dinamo, ne može se ni blizu prvih 11 protiv najjačih suparnika, jer Leovac uistinu igra u velikoj formi. Rekli bismo, u reprezentativnoj, sigurno bi imao mjesto na popisu Zlatka Dalića. Uostalom, tamo je već bio, međutim nekako se čini da si on i reprezentacija više nisu suđeni. Niti on priča o reprezentaciji, niti ga se u tom kontekstu više spominje. Ipak, tko zna... No, zato će Leovca za odlične igre ove sezone nagraditi Dinamo. Kako čujemo, u Maksimiru se spremaju ponuditi nove ugovore njemu i Francuzu Kevinu Theophile-Catherineu.

Obojici aktualni ugovor istječe u ljeto 2020., što znači da je zadnji tren da Modri produlje njihovu vjernost i da oni ostanu još koju sezonu u Dinamu. U slučaju Marina Leovca ne bi trebalo biti nikakvih problema, više je puta kazao da bi volio što dulje igrati u Dinamu, ovdje se i obiteljski skrasio, svi su mu planovi vezani za Zagreb.

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v GNK Dinamo Zagreb - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 1, 2019  Manchester City's David Silva in action with GNK Dinamo Zagreb's Kevin Theophile-Catherine   REUTERS/Andrew Yates
REUTERS

Što se tiče samozatajnog Theophilea, jasno je da mu je u Dinamu igrački dobro, uživa respekt kluba, suigrača i navijača, također je u Ligi prvaka odigrao tri utakmice između vrlo dobrih i odličnih. No, Francuz je prije nekoliko mjeseci imao nekih privatnih problema, koji bi trebali biti prošlost, ali mogu odigrati određenu ulogu u priči oko novog ugovora s Dinamom. Nogometno i profesionalno, on je zadovoljan Dinamom, kao i Dinamo njime.

Iduća su dvojica čiji će se status vrlo brzo naći na programu Mario Gavranović i Petar Stojanović. Njima ugovori istječu u siječnju 2021., pa i ovdje Dinamo mora što prije reagirati. Ali, prvi su na redu Leovac i Theophile-Catherine kojima Modri nedvojbeno žele produljiti ugovore.

Trajanje ugovora igračima u Dinamu

Dominik Livaković - 15. lipnja 2024.

Danijel Zagorac - 30. lipnja 2022.

Dinko Horkaš - 15. lipnja 2024.

Kevin Theophile-Catherine - 30. lipnja 2020.

Emir Dilaver - 15. lipnja 2021.

Dino Perić - 15. lipnja 2024.

Marko Lešković - 30. lipnja 2021.

Francois Moubandje - 15. lipnja 2022.

Marin Leovac - 15. lipnja 2020.

Ivo Pinto - 30. lipnja 2022.

Petar Stojanović - 18. siječnja 2021.

Arijan Ademi - 30. lipnja 2023.

Nikola Moro - 30. lipnja 2023.

Dani Olmo - 30. lipnja 2021.

Amer Gojak - 15. lipnja 2022.

Luka Ivanušec - 15. lipnja 2024.

Lovro Majer - 15. lipnja 2023.

Mislav Oršić - 15. lipnja 2022.

Mario Šitum - 15. lipnja 2023.

Antonio Marin - 30. lipnja 2024.

Izet Hajrović - 31. prosinca 2021.

Iyayi Atiemwen - 18. siječnja 2024.

Damian Kadzior - 15. lipnja 2021.

Bruno Petković - 30. lipnja 2024.

Mario Gavranović - 18. siječnja 2021.

Sandro Kulenović - 15. lipnja 2024.

Komnen Andrić - 30. lipnja 2023.

Linker
19. travanj 2024 06:20