Screenshot/YouTube
NITKO NIJE BIO TAKO LUD

NAJLUĐI NOGOMETAŠ SVIH VREMENA Po večeri bi 'roknuo' 20 piva, spavao je s 400 žena, a bio je kralj kartona: 'Pobijedi ili izgubi, ali popij svejedno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2019. 23:41

Roy McDonough, bivši nogometaš Chelsea, Birmingham Cityja, jedan je od nogometaša koji se pamte, jer svakako nije bio klasičan igrač, kako stilom, tako i ponašanjem. Dovoljno je napisati da ga brojni analitičari svrstavaju u skupinu najekscentričnijih igrača, ako ne i najluđih, a za neke je čak i on sam na vrhu te piramide...

"To je najluđi nogometaš koji je zabijao na terenu i van njega", napisat će engleski mediji o Royu koji slavi upravo danas svoj 60. rođendan.

Ovaj kontroverzni napadač imao je čak 22 crvena kartona u karijeri, a tijekom 18 godina karijere odigrao je 650 utakmica, zabio 150 golova.

"Pobijedi ili izgubi, ali popij svejedno!", čuveni je moto te legende.

Jedan od njegovih "trofeja" je i, kako se hvalio, osvajanje Kristine Houghton, miss Velike Britanije, a bila je navodno dovoljna tek "jedna funta i pola litre piva", kako je otkrio u svojoj autobiografiji.

A tamo je svašta otkrio ("Red Card Roy"), pa i to da je imao više od 400 žena, kao i to da je nerijetko - orgijao sa suigračima.

Često je volio nagaziti "papučicu", nerijetko je vozio pijan, ali sreća po njega, nije doživio nikakvu nesreću u karijeri.

"Jedan je Roy! Svi ostali su ga samo slijedili", napisat će komentator jednog uglednog lista na Otoku.

Sjajan, a pomalo lud! Takav je i nastavio biti kao trener, pa je nakon epizoda u Colchester Unitedu, Chelmsford Cityju, "potonuo" među niželigašima...

"Taj bi pojeo Vinnie Jonesa za doručak!", napisao je Sunday Telegraph jednom.

I vjerojatno nije daleko...

Linker
19. travanj 2024 21:04