Clive Rose/Getty Images
 Getty Images
LAŽNI PROBLEMI

NAJVEĆA BRAZILSKA ZVIJEZDA NA NOVOM UDARU Neymar u suzama zavapio da se prestanu plasirati 'izmišljotine' o njemu!

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 12. studeni 2017. 16:33

U prijateljskoj utakmici Brazil je sa 3:1 svladao Japan, pogotke su u prvom poluvremenu postigli Gabriel Jesus, Marcelo te Neymar, koji je iskoristio kazneni udarac, dok mu je drugog obranio Kawashima. Naravno da pobjeda jedne od najjačih reprezentacija na svijetu nad onom prosječne kvalitete nije velika priča, stoga se za glavne vijesti pobrinuo napadač PSG-a na konferenciji za novinare nakon susreta odigranog u Lilleu na stadionu Pierre-Mauroy.

- Dobro mi je u Parizu, sretan sam i motiviran da budem igrač koji će uvijek davati sve od sebe na terenu. Nemam nikakvih problema s Cavanijem niti s trenerom Emeryjem, želim da prestanete izmišljati priče da sam u sukobu s trenerom. Ima onih koji misle da sve znaju, a to nije tako. To me muči, čak sam i s izbornikom Titeom razgovarao na tu temu i molim vas da prestanete. Ne volim takve glasine i priče, smeta mi pritisak medija. Bio sam sretan kada sam napustio Barcelonu, kao što sam i sada - kazao je Neymar.

Naime, brazilski 25-godišnji ofenzivac referirao se na određeni dio španjolskih medija, koji navode kako će u dogledno vrijeme otići u Real Madrid te francuskih medija, koji se od početka sezone detaljno bave Neymarovim odnosima u svlačionici.

Izbornik Tite stao je u obranu njegove časti nakon čega se 222 milijuna eura plaćeni nogometaš rasplakao te napustio konferenciju u suzama.

Prate ga kontroverze

- Umoran sam od slušanja priča kako imam problema s Neymarom, mogu razgovarati o njegovom temperamentu, dobroj naravi i velikom srcu. Ponekad slabo reagirate na terenu i ne završi se sve dobro, ali to je nogomet, to je ljudski - kazao je brazilski izbornik, nakon čega mu se Neymar dječačkom gestom zahvalio te otišao s mjesta skrivajući i susprežući plač.

Neymara od početka karijere prate određene kontroverze. Djelomično je tom dojmu ‘pomogao’ atraktivan i provokativan igrački stil te driblerske mu sposobnosti, ali i život izvan travnjaka te otac koji je prilikom transfera u Barcelonu uzeo dio odštete, zbog čega je predsjednik Blaugrane Sandro Rosell podnio ostavku. Uostalom, i u Brazilu su optuženi za neplaćanje poreza, pa im je države oduzela avion, jahtu, nekretnine...

Došao je u Pariz kako bi postao najbolji nogometaš na svijetu što, realno, nije mogao učiniti u Messijevoj sjeni. Na terenu mu ide sjajno, ima 11 pogodaka i devet asistencija u 12 utakmica u Ligue 1 i Ligi prvaka, no ponovno se za njega lijepe nenogometne okolnosti. Prva afera bila je ona s izvođenjem kaznenih udaraca kada su se Cavani i on posvađali poput djece na školskom igralištu. Neymar je smatrao da je on prvi izvođač, a Urugvajcu valjda nitko nije rekao da je u svlačionicu stigao novi gazda... Spominjalo se čak da je PSG ponudio Cavaniju milijun eura ako odustane od bijele točke.

Krajem listopada, Le Parisien objavio je kako Neymar na treninzima ima dva osobna fizioterapeuta isključivo za svoje potrebe, a suigrači mu ne smiju čvršće ulaziti u duele ili startove kako ga ne bi ozlijedili. Treća i (trenutačno) posljednja afera veže se za natpise L’Equipa o navodnim tenzijama između Brazilca i trenera Unaija Emeryja. Prema francuskom dnevniku, Neymaru se baš ne sviđaju duge video-analize (navodno ih je Emery skratio!), a govorom tijela i odbijanjem instrukcija daje treneru do znanja da ne želi da mu se naređuje. Takvu priču pospješilo je Neymarov izostanak protiv Angersa, službeno zbog ozljede mišića, a neslužbeno zbog toga jer nije motiviran igrati protiv nedoraslih protivnika pred malim auditorijem.

Nisam savršen, ali...

Zbog svega toga se, eto, najplaćeniji nogometaš svijeta rasplakao pred novinarima usput ih moleći da prestanu ‘izmišljati priče koje nemaju veze s realnošću’.

- I ja sam ljudsko biće, plačem ponekad i mogu biti loše volje, iako sam većinu vremena nasmijan. Želim se ispričati za pogreške jer nisam savršen, imam tek 25 godina i nastaviti ću raditi pogreške jer je to ljudski, ali želim nastaviti rasti u PSG-u. Ali, ako ništa ne kažem, onda će ljudi vjerovati onome što pročitaju, a to nije istina - kazao je Neymar.

Linker
19. travanj 2024 04:00