Barcelona's Argentine forward Lionel Messi smiles during the Spanish League football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 1, 2020. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
GABRIEL BOUYS AFP

ZAJEDNIČKA KAMPANJA FIFA-E I WHO-A

NAJVEĆE NOGOMETNE ZVIJEZDE PREDVOĐENE LIONELOM MESSIJEM U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA 'Prvi put cijeli svijet igra u istoj ekipi'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 26.03.2020. u 23:07

 • Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) udružile su se pokrenuvši novu kampanju podizanja svijesti u kojoj svjetske zvijezde pozivaju ljude širom svijeta da slijede pet ključnih koraka u borbi protiv koronavirusa.

  Kampanja "Proslijedi poruku za izbacivanje koronavirusa" promovira pet ključnih koraka koje ljudi moraju slijediti kako bi zaštitili svoje zdravlje u skladu sa smjernicama WHO-a. To su pranje ruku, bonton prilikom kašlja, ne diranje lica, fizička distanca i boravak kod kuće ako se ne osjećate dobro.

  Video započinje porukom: "Prvi put cijeli svijet igra u istoj ekipi."

  'Naš protivnik je bolest. Trebamo odlučnost, disciplinu i timski rad da bismo pobijedili koronavirus. Svijet nogometa je sjedinjen i zajedno ćemo pobijediti," poručio je u uvodnoj poruci legendarni engleski nogometaš Gary Lineker.

   

  U video spotu sudjeluje 28 sadašnjih i bivših nogometnih zvijezda, a video je dostupan na šest jezika - engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, arapskom i kineskom - s igračima koji poruku prenose na maternjem jeziku.

  U kampanju su se uključili i Lionel Messi, Alisson Becker, Samuel Eto'o, Youri Djorkaeff, Radamel Falcao, Juan Sebastian Veron, Carles Puyol, Philipp Lahm i Mido, Carli Lloyd i mnogi drugi.

  "FIFA i njezin predsjednik Gianni Infantino aktivno su uključeni u prenošenje poruke protiv ove pandemije od samog početka", rekao je generalni direktor WHO-a dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus prilikom virtualnog pokretanja kampanje u sjedištu WHO-a u Ženevi u Švicarskoj.

  Iz drugih medija