Ranko Suvar / CROPIX
OSMINA FINALA JUNIORSKE LIGE PRVAKA

NAKON BENFICE NA MAKSIMIR DOLAZI ENGLESKI VELIKAN! MLADI DINAMOVAC PUCA OD SAMOPOUZDANJA 'Na našem stadionu nikome neću priznati da je favorit!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. ožujak 2019. 15:16

Nakon Benfice u Maksimiru gostuje i Liverpool. Puno je tih velikih utakmica ove sezone, mijenjaju jedna drugu, sad su na redu igrači Igora Jovićevića. Juniorska Liga prvaka stigla je do osmine finala, dolazi u Zagreb engleski velikan, dvoboj je to koji izaziva veliku pozornost.

Jedan od velikih Dinamovih aduta trebao bi biti Antonio Marin. Momak koji je već odavno poznat najvećim europskim klubovima i koji je već u programu Bjeličine momčadi ima priliku odvesti Dinamo u četvrtfinale najjačeg natjecanja.

- Kako se približava utakmica tako i uzbuđenje raste. To je onaj pozitivan osjećaj u kojem jedva čekaš da istrčiš na Hitrec-Kacian i da utakmica počne. Mislim da smo svi sličnog razmišljanja o tome i spremni da napravimo još jedan korak dalje - priča Antonio Marin, koji je svjestan da u Maksimir dolazi veliki klub, ali nije time previše fasciniran, niti je to dodatan motiv.

- Da, Liverpool je zvučno ime, ali ne bih ja tako postavljao stvari. Mislim da je nama dodatni motiv što imamo priliku istrčati u dresu Dinama pred našim navijačima. To nam treba biti najveća motivacija dok je sve ostalo dodatni bonus. Mislim da nema boljeg osjećaja nego kada te tribine bodre, a ti igraš u svome Maksimiru. I onda ti ime protivnika uopće ne bi trebalo biti bitno.

U ovom natjecanju često je teško skautirati suparnike, jer se nikad ne zna tko će istrčati u kojem sastavu. Međutim, vjerujemo da u Dinamu ipak znaju dosta toga o Liverpoolu, da su već uspjeli analizirati.

- Mislim da je Liverpool bolji ždrijeb od Španjolaca, ali da će biti teško to je svima jasno. Osim velike povijesti koju ima taj klub, jasno je da njegova škola obiluje talentima koji se žele dokazati kako bi danas, sutra imali svoje mjesto u prvoj momčadi. No, imamo i mi svoje adute. U Maksimiru nikome neću priznati da je favorit protiv Dinama. Puno toga ovisi o nama i ako ćemo mi biti pravi, na dobrom smo putu da se svi skupa veselimo u utorak.

Koliko, recimo, samom Marinu, koji je već igrao i za prvu momčad, znači ovakva utakmica u juniorskoj kategoriji?

- Puno mi znači, jer imam minutažu koja me usmjerava prema konačnom cilju koji sam stavio pred sebe. Iskustvo treninga s prvom momčadi je neprocjenjivo, ali isto tako mi igra na travnjaku u juniorskoj Ligi prvaka pomaže u napretku.

Sezona za velike stvari

Ona sjajna generacija ‘98. uspjela je izboriti četvrtfinale prije tri godine, ali je zbog ‘slučaja Fintić’ na kraju taj rezultat poništen. Može li ova generacija nadmašiti Sosu, Moru, Brekala i društvo, može li možda otići još koji korak dalje? Zašto ne i do kraja?

- Kao što sam vam već rekao, mi smo Dinamo i ne priznajemo nikome da je bolji od nas ako to ne dokaže na travnjaku. Imamo lijepu priliku izjednačiti doseg te generacije a mislim da ih možemo i nadmašiti. No, idemo korak po korak. Prvo Liverpool pa onda sljedeći protivnik - poručio je mladi Antonio Marin.

Zagreb, 020219.
Maksimir
Nogometna utakmica 1.HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - NK Rudes.
Na fotografiji: Marin Antonio.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Ne sumnjamo da će u utorak Hitrec-Kacian biti dobro popunjen, da će Dinamo imati podršku s tribina. I na njenim krilima doći do velikog, velikog uspjeha. Ovo je sezona za velike stvari, kad ide, onda ide svima, u svim natjecanjima. Neka se tako i nastavi.

Linker
20. travanj 2024 05:15