Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018 Denmark's Christian Eriksen looks dejected after losing the penalty shootout REUTERS/Darren Staples
REUTERS/Darren Staples / REUTERS

Danska

KRAJ TRAKAVICE

NAPOKON RAZRIJEŠENA VELIKA DUBIOZA PRED POČETAK LIGE NACIJA Dogovor je postignut, Danci će novo natjecanje otvoriti u najjačem sastavu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 07.09.2018. u 13:55

 • Nogometna reprezentacija Danske će ipak prvu utakmicu Lige nacija protiv Walesa odigrati u najjačem sastavu.

  Nogometni savez Danske (DBU) je uspio ostvariti dogovor s igračima nakon nesuglasica oko zarade od sponzorskih ugovora.

  "Dobro je za reprezentaciju i za sve u danskom nogometu da možemo igrati važnu utakmicu Lige nacija protiv Walesa s prvom momčadi", izjavio je predsjednik DBU-a Jesper Møller.

  Najbolji danski nogometaši, predvođeni kapetanom i zvijezdom Tottenhama Cristianom Eriksenom, bojkotirali su reprezentaciju zbog sukoba sa savezom oko sponzorskih ugovora pa je prijateljsku utakmicu protiv Slovačke odigrala momčad sastavljena od igrača iz nižih liga i futsala. Slovačka je slavila sa 3-0.

  UEFA je bila zaprijetila Danskoj izbacivanjem iz Lige nacija, a jednako tako i iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine ako se ne pojave u bilo kakvom sastavu na utakmici protiv Walesa.

   

  Utakmica Lige nacija u skupini C između Danske i Walesa igra se u nedelju u 18,00 sati u Aarhusu.

  Iz drugih medija