Damjan Tadic / CROPIX
PRIOPĆENJE ČLANOVA SKUPŠTINE

NASTAVLJA SE PRAVI RAT ZA HRVATSKI DRAGOVOLJAC 'Od 19 osoba nazočnih na Skupštini samo su tri redovna i legalna člana'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2019. 00:32

Nakon što je održana Skupština Hrvatskog dragovoljca na kojoj je Željko Tokić potvrđen za predsjednika kluba, članovi Skupštine koji su prije toga tražili izvanrednu sjednicu oglasili su se priopćenjem.

"Dana 24. lipnja 2019. održana je nelegitimna i protustatutarna Izvanredna izborna skupština NK Hrvatski dragovoljac u hotelu Sheraton. Na skupštini je navodno bilo nazočno 19 delegata od ukupno 35 članova.

Od 19 osoba nazočnih na Skupštini samo su tri redovna i legalna člana, koji su izabrani i potvrđeni na redovnoj izbornoj Skupštini održanoj 21. ožujka 2018. i Izvanrednoj izbornoj skupštini održanoj 20. prosinca 2018. i to su Željko Tokić, Zvonko Duspara i Antun Moguš, koji nije trebao imati pravo glasa. Naime, Moguš je odlukom klupske Stegovne komisije izbačen iz članstva kluba zbog lažnog predstavljanja i iznošenjem neistina u javnim medijima o članovima Upravnog odbora čime je nanio neprocjenjivu štetu ugledu kluba. Na Skupštini u ponedjeljak ta je stegovna odluka na inicijativu dopredsjednika Čačića proglašena ništavnom iako Moguš sukladno odredbama Statuta kluba na tu odluku nije uložio žalbu. Ostali nazočni na Skupštini su nelegitimni i protustatutarni članovi Skupštine kluba, koji su u nju izabrani i na istu pozvani protivno članku 27. Statuta kluba.

Slavko Konopljak

Na Skupštini se nisu pojavili članovi Nadzornog odbora kluba, koji su prije održavanja Skupštine temeljem članaka 41. i 42. Statuta kluba htjeli izvršiti nadzor stanja članstva u Skupštini kluba i općeniti nadzor poslovanja kluba za razdoblje od proteklih šest mjeseci, ali im je obavljanje njihove statutarne dužnosti uskraćeno od strane predsjednika Tokića i samozvanog direktora Moguša (kojeg nije imenovao Upravni odbor i koji nije upisan u registar udruga kao ovlaštena osoba za zastupanje kluba).

Preostali redoviti i legalni članovi Skupštine kluba koji su temeljem članka 27. Statuta kluba izabrani u 2018. godini na mandat od četiri godine, odlučili su ne doći na "privatnu zabavu" koju je je pod nazivom Izvanredna skupština u hotelu Sheraton organizirao predsjednik Tokić, a razlozi su učestalo kršenje Statuta, neodržavanje sjednica Upravnog odbora, nekonstituiranje izabranih tijela kluba - Nadzornog odbora i Stegovne komisije i samovolja predsjednika Tokića, koji uporno i opetovano ignorira legalno izabrana tijela kluba.

Iz gore navedenih razloga većina legalnih članova Skupštine je uz većinsku potporu Upravnog odbora, predsjedništva Upravnog odbora, Nadzornog odbora, kao i drugih legalno izabranih tijela kluba, zatražila 7. lipnja 2019. temeljem članka 28. Statuta održavanje Izvanredne skupštine kluba, a radi glasovanja o povjerenju predsjedniku Tokiću. Kako predsjednik nije postupio po zahtjevu većine skupštinara i sazvao traženu skupštinu, taj je zahtjev predan gradskom uredu za Opću upravu dana 12. lipnja 2019., te je skupštinska većina temeljem članka 28. Statuta kluba u svojstvu predlagatelja odlučila sazvati Izvanrednu skupštinu kluba koja će se održati 2. srpnja 2019. u 19 sati u dvorani područnog ureda Gradske uprave Novi Zagreb, Avenija Dubrovnik 12."

Linker
20. travanj 2024 03:08