Screenshot: eurominifootball.com
SVI PRIJENOSI NA LIVESTREAMU

NEKA NOVA HRVATSKA NASTUPA NA KLITSCHKO KUPU I PREDSTAVLJA REDIZAJNIRANE DRESOVE 'Izgledat ćemo sasvim drugačije nego na drugim velikim natjecanjima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. svibanj 2019. 15:40

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu, pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Kijeva Vitalija Klitschka, održat će se izuzetno jaki međunarodni turnir Klitschko kup na kojemu će, osim domaćina Ukrajine, nastupiti Hrvatska, Engleska, Rumunjska, Irska i Švicarska.

Za organizatore je ovaj turnir priprema za svjetsko prvenstvo, koje će, prema svemu sudeći održati u Kijevu 2021.godine.

Za Hrvatsku reprezentaciju ovaj turnir predstavlja početak priprema za Kup nacija koji će se održati sredinom srpnja, te pripreme za EURO 2020. Upravo će ovakva okupljanja reprezentacije omogućiti izborniku da isproba što veći broj novih lica i u jakim utakmica provjeri točno što svaki igrač može ponuditi.

Podsjetimo, Hrvatska je prema ranking listi EMF-a 7.reprezentacija Europe, te trostruki viceprvak Europe (2013., 2015., te 2016.godine), samim time jedan od favorita za osvajanje Eura.

Za Hrvatsku će u Kijevu nastupiti:

Golmani

MARKO HABAZIN (Kapetan)

DAVID SABOLEK

SLAVEN HLIŠĆ

NIKOLA DROŽĐEK

MARKO MURSELOVIĆ

MARIO PAVELI

IVAN CONJAR

MISLAV KOVAČEVIĆ

GORAN SPASIĆ

LUKA ŠIPRAK

Izbornik: DALIBOR LESKOVAR

Hrvatska će svoje utakmice igrati:

Petak 24.5.12:00h HRVATSKA – ENGLESKA

Petak 24.5.19:00h HRVATSKA – RUMUNJSKA

Subota 25.5. 11:00h HRVATSKA – UKRAJINA

Subota 25.5. 19.00h HRVATSKA – IRSKA

Nedjelja 26.5. 14:00h HRVATSKA – ŠVICARSKA

Sve utakmice moći će se pratiti putem livestreama.

Po prvi puta kapetansku traku nositi će jedan od najiskusnijih reprezentativaca, golman Marko Habazin, koji u svojoj reprezentativnoj karijeri ima tri srebra sa europskih prvenstava.

''Za mene nema veće časti nego biti odabran za kapetana reprezentacije. Kao klinci svi sanjamo da ćemo jedan dan obući sveti dres, a poseban je san sa kapetanskom trako predvoditi svoju reprezentaciju. Drago mi je da će mi se taj san ostvariti. Hvala svima na povjerenju.''

Koji trenutak posebno pamtiš u svojoj reprezentativnoj karijeri:

''Uvijek će mi u pamćenju ostati urezani penali 2015. godine u Vrsaru kada smo izbacili Bosnu i Hercegovinu i plasirali se u finale Eura, te penali u Grčkoj kada smo, također u polufinalu izbacili Rusiju.

Na klupi Hrvatske sjediti će Dalibor Leskovar, stručnjak koji je dobro poznat u futsal krugovima, kao i nogometnim, kao dugogodišnji sportski djelatnik.

''Klitschko kup ćemo prije svega iskoristiti da isprobamo neke taktičke varijante i zamisli. Imamo vrlo dobrih pet utakmica i mislim da će to biti odlična priprema za nadolazeće turnire gdje ćemo se boriti za bodove za nacionalni koeficijent na EMF ljestvici na kojoj naša reprezentacija trenutno zauzima 7.mjesto.

''Hrvatska će u Kijevu izgledati drugačije nego na drugim velikim natjecanjima, većina igrača su novi, jer Hrvatska želi isprobati što više igrača kako bi bila što jača na EURU 2020. 'Mnogo je tu debitanata i valja vidjeti kako će se snaći na ovoj najvišoj razini mininogometa. No, sve su to prekaljeni igrači i ne sumnjam da će prezentirati svu svoju individualnu kvalitetu, a na nama u stožeru je da to čim bolje ukomponiramo u cjelinu. To su igrači koje duže pratimo po raznim ligama i turnirima. Završetak je sezone velikog nogometa, pa imamo puno izostanaka standardnih reprezentativaca, posebno onih koji igraju u inozemstvu. Ali eto, prilika je to nekim novim licima da se nametnu i pokušaju izboriti za poziv za reprezentativni dres i u budućnosti.''

Osim natjecateljskog karaktera, ovaj turnir biti će i premijera nove kolekcije dresova koje će Hrvatska reprezentacija nositi u sezoni 2019./2020. Novi dresovi su nastali u suradnji sa tvrtkom Fotex, prema riječima ljudi u savezu reakcije su već izuzetno pozitivna. U sve tri kombinacije dominantne su hrvatske prepoznatljive kockice, a uskoro će se moći i kupiti na stranicama tvrtke Fotex.

Linker
23. travanj 2024 17:00