Screenshot
NEOBIČNA I TEŠKA BOLEST

NEKAD SLAVNI NOGOMETAŠ ŠOKIRAO PRIČOM O NEVJEROJATNOJ ŽIVOTNOJ DRAMI 'Da sam u bolnicu stigao dan kasnije, sada ne bih pričao s vama!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. travanj 2019. 13:57

Karel Poborsky, bivši češki nogometni reprezentativac, otkrio je u razgovoru za Guardian o vlastitoj životnoj drami.

Danas 47-godišnji Poborsky, bivši igrač Manchester Uniteda, Benfice i Lazija, otkrio je kako je bolovao od moždane infekcije koja ga je mogla ubiti.

Prije tri godine Poborsky je završio u bolnici s velikim bolovima, a liječnici su ga stavili u stanje inducirane kome. Pretragama je otkriveno da je njegovo tijelo napao kukac koji se nastanio u njegovoj bradi, a ugriz je izazvao infekciju.

PERTH, AUSTRALIA - MARCH 25: Karel Poborsky of the Manchester United Legends looks to the linesman after a call during the Manchester United Legends and the PFA Aussie Legends match at nib Stadium on March 25, 2017 in Perth, Australia.  (Photo by Paul Kane/Getty Images)
Paul Kane/Getty Images

"Da sam stigao u bolnicu dan kasnije nego što jesam, ovog intervjua ne bi bilo. Odmah su me stavili u stanje umjetne kome, a nakon što sam se probudio pitali su me kako se zovem. Svi mišići lica bili su mi paralizirani, a radilo se o moždanoj infekciji. Proveo sam tri tjedna u bolničkoj karanteni na jakim antibioticima koji su mi bili ubrizgani ravno u vene. Nisam mogao jesti, a oči sam morao imati prekrivene jer su bile užasno osjetljive na svjetlost. Bio sam jako uplašen", rekao je Poborsky.

View this post on Instagram

#nemocnice #brejle # pilot#

A post shared by Karel Poborský (@poborsky.karel) on

Ni dan danas Poborsky ne zna kakav ga je to kukac točno napao, ali brade se riješio preko noći, a najvažnije je da je danas zdrav.

Prisjetio se, između ostaloga, i kako je završio u redovima Manchester Uniteda. Bilo je to nakon Europskog prvenstva 1996. godine u kojem je Češka igrala finale u kojem je izgubila s 2:1 od Njemačke na Wembleyju.

"Sir Alex Ferguson mi je došao u hotelsku sobu u Prestonu neposredno prije finala i pitao me želim li doći u Manchester United. Očito je da sam rekao - da", dodao je krilni napadač koji je u dresu češke reprezentacije skupio 118 nastupa i postigao je pritom 8 golova.

Linker
19. travanj 2024 01:45