Zagreb, 240409.
18-ogodisnji Sulejman Krpic iz Orasja nova je nogometna snaga Dinama. Danas je u prostorijama NK Dinama potpisao 10-ogodisnji ugovor.
Na slici: Sulejman Krpic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Foto: Neja Markicevic / CROPIX

PIŠE AVAZ

NEKADAŠNJI DINAMOV TALENT U PROBLEMIMA SA ZAKONOM Osuđen na zatvorsku kaznu zbog nasilničkog ponašanja

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.10.2017. u 22:39

 • Nekadašnji talent zagrebačkog Dinama, a aktualni član Slobode iz Tuzle, Sulejman Krpić (26) osuđen je na Općinskom sudu u Orašju na četiri mjeseca zatvorske kazne zbog nasilničkog ponašanja, piše Avaz.

  "Bez ikakvog razloga Krpić je za genitalije uhvatio N.T koji se nalazio u društvu E.N. Kada je E.N. pokušao da zaštiti N.T., Krpić ga je šakama udarao šakama u glavu i tijelo. Potom je Krpić iz auta izvadio čeličnu kuku i krenuo da udari E. N., koji je nekako uspio da zaštiti glavu", navodi Avaz.

  Avaz navodi kako je Krpić iskoristio mogućnost da umjesto odlaska u zatvor plati novčanu kaznu za svaki dan iste. Za svaki dan koji je trebao provesti u zatvoru uplatio je 100 konvertibilnih maraka. Dakle, Krpić je ukupno uplatio 12.000 KM.

  Podsjećamo, Krpić je 2009. godine s Dinamom potpisao 10-godišnji ugovor, ali je odigrao svega jednu službenu utakmicu i to u Hrvatskom kupu protiv NK Plitvica Gojanec.