Action Images via Reuters
MILIJUNI U IGRI

NEMA KRAJA IGRAMA KOJE SE VEĆ DANIMA ODVIJAJU U SJENI VELIKE SPORTSKE TRAGEDIJE Gazda Cardiffa obećao: 'Naravno da ćemo platiti za Salu, ali...'

Piše: HinaObjavljeno: 12. veljača 2019. 23:43

Predsjednik engleskog nogometnog premijerligaša Cardiff Cityja Mehmet Dalman izjavio je da će klub platiti francuskom prvoligašu Nantesu 15 milijuna funti odštete za prijelaz argentinskog napadača Emiliana Sale, koji je poginuo u padu zrakoplova, "ako ga ugovor na to obvezuje".

Nesretni nogometaš je po potpisu ugovora s Cardiff Cityjem otišao pozdraviti bivše suigrače u Nantesu, a pri povratku u Cardiff zrakoplov kojim je putovao srušio se u Engleski kanal. Prošloga tjedna je tijelo Emiliana Sale pronađeno u olupini zrakoplova koji je detektiran na dubini od 67 metara.

Prema medijskim napisima velški klub je do sada odbijao uplatiti odštetu koja stoji u ugovoru između klubova, a Nantes je zaprijetio tužbom, što je potvrdio i Dalman. No, predsjednik Cardiff Cityja je istaknuo kako klub čeka pojašnjenje slučaja.

Soccer Football - Ligue 1 - FC Nantes v Nimes Olympique - The Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau, Nantes, France - February 10, 2019  General view of fans looking at tributes left outside the stadium in memory of Emiliano Sala  REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

"Mi smo častan klub. Ako nas ugovor na to obvezuje, naravno da ćemo isplatiti odštetu. No, ako nemamo tu obvezu, a čini se da postoje neke nepravilnosti u tome, logično je da kao predsjednik djelujem u najboljem interesu za klub te to i činim", izjavio je Dalman za BBC.

"Još uvijek skupljamo informacije o cijelom procesu. Kad dobijemo sve relevantne informacije, uvjeren sam da ćemo se dogovoriti s Nantesom i krenuti dalje", zaključio je predsjednik Cardiffa.

Linker
20. travanj 2024 11:29