Damjan Tadic / CROPIX
'GDJE SU NESTALI SVI TI NOVCI?'

NEMA MIRA U KULTNOM ZAGREBAČKOM KLUBU, DRUGA STRANA ODGOVORILA NA TEŠKE OPTUŽBE 'Sve je to jedna velika laž s kojom se obmanjuje javnost'

H. DRAGOVOLJAC Nema mira u Sigetu, potpredsjednik Zvonimir Čačić negira tvrdnje donedavnog predsjednika
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 23. lipanj 2019. 22:17

Poslije intervjua bivšeg predsjednika Hrvatskog dragovoljca Ivice Perkovića u Sportskim novostima očekivali smo reakciju druge strane. Intuicija nas nije iznevjerila, međutim, umjesto aktualnog predsjednika Željka Tokića, javio se Zvonimir Čačić, dopredsjednik Hrvatskog dragovoljca.

- Sve što je bivši predsjednik Ivica Perković iznio u Sportskim novostima u broju od četvrtka je velika laž s kojom u potpunosti obmanjuje javnost - tu je malo zastao i uzeo zraka.

- Predsjednik Željko Tokić i ja kratko smo u Sigetu, tek nešto više od šest mjeseci. Došli smo u Hrvatski dragovoljac, jer ga volimo, čistih ruku i otvorenih srca, bez ikakvih zlih namjera, da ga dignemo na viši nivo. Budući da smo gospodarstvenici već više od 30 godina, došli smo u klub nešto donijeti, a ništa ne odnijeti. Međutim, već na samom početku svoga rada zatekli smo katastrofalno stanje, netrasparentan klub, praktički u raspadnutom stanju. Zatekli smo ogromne dugove prema igračima, Gradu Zagrebu, komunalnim tvrtkama, iznajmljivačima stanova, prijevoznicima, hotelima... Naročito nas je zapljusnula poput hladne krpe, vijest o dugovanju bivšoj Komercionalnoj banci od 9.000.000 kuna, pritom moram posebno istaknuti da je opomena o tom dugu u klub stigla još 2013., a potom 2016., ali nitko nije reagirao, kad je dug bio znatno manji.

Zvonimir Čačić, dopredsjednik Hrvatskog dragovoljca
poslao: Slavko Konopljak
Slavko Konopljak

Bili smo naivni

Zbog čega niste napravili dubinsku financijsku analizu kluba?

- Jer smo ispali “hlebinci”, vjerovali smo bivšem predsjedniku Perkoviću na riječ, smatrali smo da je ozbiljan čovjek kad nas je uvjeravao da je dug kluba samo 1.200.000 kuna. Osim gore spomenutih dužnika, javili su se i prijatelji preminule bivše tajnice Iris s dugom od 30 plaća, a šlag na sve to je što je prije same Skupštine u prosincu prošle godine s klupskog računa skinuto 150.000 kuna, a k tome treba pripisati još i račun Omladinske škole Darko Mateša, koja je zbog dugovanja otišla u stečaj. Stoga bivšim čelnicima kluba postavljamo jednostavno pitanje, gdje su nestali svi ti novci, koji su se uplaćivali u klub od ZNS-a, sponzora... a ništa se, praktički, nije plaćalo?

Zbog čega sve to sada iznosite na svijetlo dana?

- Reagirali smo mi na te sve nepopularne radnje na vrijeme, međutim, bivši predsjednik Perković nas je uvjeravao da je on to sve riješio na svoj način i da ti dugovi ne postoje.

Bivši predsjednik Perković okrivio vas je da ste u klupskom restoranu, koji vašom zaslugom više ne radi, skinuli klupski grb, zašto?

Zagreb, 121117. 
NSC Stjepan Spajic.
Milan Bandic sa suradnicima otvorio je pomocni nogometni teren sa umjetnom travom.
Na fotografiji: Ivica Perkovic, Milan Bandic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Restoran treba dozvolu

- Prije svega moram pojasniti da to nije bio klupski restoran već ga je Perković dao sinu u najam bez ikakve naknade, restoran je trenutačno zatvoren jer se mora ishoditi dozvola za rad, da klub ima od njega koristi. A klupski grb sada istaknuto visi u hodniku ispred svlačionica igrača.

Zbog čega su, kako ističe bivši predsjednik Perković, samovoljom predsjednika Tokića, smijenjeni treneri prve momčadi, najprije Krešimir Sunara, a potom i Mario Carević?

- Sunaru je smijenilo klupsko vodstvo na moju inicijativu, jer sam bio zadužen za struku i igrače, zbog loših rezultata, a čašu žuči prelio je domaći poraz od Hajduku II koji je u Siget doputovao s kadetima. Dok smo se s Carevićem razišli zbog različite koncepcije, ali kod Carevića moram naglasiti da je u četiri kola koliko je bio na klupi digao momčad i igru i mi smo bili vrlo zadovoljni njegovim radom, ali nažalost nismo se uspjeli dogovoriti za daljnji rad. No, bez obzira na ovu složenu situaciju u klubu mi smo ovih dana vrlo aktivni što se tiče igrača i struke s kojom smo praktički sve dogovorili, samo čekamo završetak Izvanredne skupštine.

Hoće li se najavljena Izvanredna izborna skupština kluba za ponedjeljak, 24. lipnja u dvorani hotela Sheraton (18.00), održati prema izglasanom statutu na Izvanrednoj skupštini održanoj 20. prosinca prošle godine ili ćete kršiti statutarne odredbe?

- Ha, ha, ha. Sve će se odraditi transparentno i po pravilima. Svi članovi skupštine dobili su pozive na vrijeme i vjerujem da će glasovati prema svojoj savjesti. Dok druga strana koja je najavila svoju Skupštinu za 26. lipnja, još nije poslala pozive, barem ga ja nisam dobio - zaključio je dopredsjednik Hrvatskog dragovoljca Zvonimir Čačić.

Linker
17. travanj 2024 21:12