Nathan Stirk/Getty Images
NAJBOLJI MENADŽER VELJAČE

'NEMA VEZE ŠTO JE PRED NAMA '9 FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA!' SLAVEN BILIĆ PRELOMIO: 'Zbog širenja koronavirusa morao sam donijeti takvu odluku'

ENGLESKA Hrvatski trener na klupi drugoligaša West Bromwicha morao se prilagoditi situaciji
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 18. ožujak 2020. 20:03

Slaven Bilić i Engleska i ovoga puta su se, barem za sada, pokazali kao dobitna kombinacija. U igračkim danima bivši hrvatski izbornik ostavio je odličan trag u dresu West Hama i Evertona, a kao menadžer spomenutog londonskog kluba imao je podosta blistavih trenutak, od kojih se posebno pamti pobjeda protiv Liverpoola na Anfield Roadu.

Općenito, Biliću je oduvijek najviše odgovaralo otočko okruženje, a da je spomenuta konstatacija točna potvrdila je i njegova nova otočka destinacija. Bilić je prošloga ljeta postao novi menadžer drugoligaša West Bromwich Albiona, a pred hrvatskog stručnjaka čelnici kluba iz predgrađa Birminghama postavili su samo jedan cilj - povratak u elitni razred engleskog nogometa. Maratonska sezona Championshipa prekinuta je nedavno poslije 37 odigranih kola zbog globalne pošasti koronavirusa, a nakon dosta uspona i padova Bilićeva momčad trenutačno drži drugo mjesto na ljestvici sa 70 bodova, bodom manje od vodećeg Leeds Uniteda i šest više od trećeplasiranog Fulhama (prve dvije momčadi izravno će se plasirati u Premier ligu).

Jednoglasan stav

Iako je po prvotnoj odluci prvenstvo trebalo biti odgođeno do 3. travnja, sigurno je da će stanka biti duža, te je i WBA stoga prekinuo s treninzima.

- Posljednjih nekoliko dana trenirali smo normalno u suradnji s klupskim liječničkim osobljem, koje je nad igračima provodilo stalnu kontrolu. Ipak, nakon odluke premijera o daljnjim mjerama zbog širenja koronavirusa donio sam, nakon savjetovanja sa svojim najbližim suradnicima, odluku da prekinemo s treninzima. Nema nikakvog smisla da se nepotrebno kockamo sa zdravljem naših igrača i njihovih obitelji. U ovom trenutku je u igri nešto što je ipak važnije od nogometa, koliko nam on svima bio drag - istaknuo je Bilić.

Poslije odluke UEFA-e da se odgodi Europsko prvenstvo na godinu dana tek će se vidjeti što će poduzeti čelnici krovne engleske nogometne organizacije. Kada je u pitanju drugi razred engleskog nogometa, sastanak svih klubova planiran je za danas, a za sada je praktički jednoglasan stav da se sezona pokuša privesti kraju kada se za to stvore uvjeti, odnosno, kada bude moguće odigrati preostalih devet kola regularnog dijela natjecanja.

Na prisilan odmor Slaven Bilić može otići još ponosniji s obzirom da je proglašen za najboljeg menadžera Championshipa u veljači, a u utrci je bio bolji od svog prijatelja i štovatelja, menadžera Leeds Uniteda Marcela Bielse. Iako se dugo opirao i El Loco se smilovao, pa su i igrači Leedsa na odmoru do daljnjega...

- Prije ili kasnije pred nama je “9 finala svjetskog prvenstva”. Zbog toga su i igrači dobili upute kako da ostanu u treningu. Moramo biti spremni čim se prvenstvo nastavi, jer bi povratak u Premiership bio konačna nagrada za sve u klubu i za sav trud koji smo u uložili u, bez sumnje, jednoj od najtežih liga na svijetu - zaključio je hrvatski trener na klupi engleskog kluba u iščekivanju nastavka Championshipa.

Linker
26. travanj 2024 06:05