Alessandro Sabattini/Getty Images
RAVNO MEĐU ELITU

NENAD BJELICA ODUŠEVLJEN, A GLAVNI I ODGOVORNI ZA PRODAJU DANIJA OLMA OBJAVIO SVOJU SENZACIONALNU PROGNOZU 'Ne bi me iznenadilo da se to dogodi!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2019. 09:13

Tri minute trebalo je Daniju Olmu da postigne pogodak u debiju za Španjolsku. Dinamova zvijezda u petak je odigrala prve minute u dresu A reprezentacije protiv Malte u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo, i bila je to zaista nestvarna premijera.

Dinamov dragulj pokazao je svoj raskošni repertoar u dvadesetak zadnjih minuta, španjolski mediji posvetili su mu veliki prostor nakon tog susreta, a zanimljivo je čuti što o svemu kažu trener Dinama Nenad Bjelica i Olmov menadžer Andy Bara.

"Gledao sam utakmicu Španjolska - Malta. Dani je ušao i nakon dvadesetak sekundi imao je stopostotnu priliku, vratar mu je obranio. Ubrzo nakon toga postigao je lijep pogodak, velika je to stvar za njega. Kako mi je samo drago zbog toga, jako sam sretan. Bio je to Danijev debi iz snova", kazao nam je Dinamov trener Nenad Bjelica.

REUTERS/Marcelo del Pozo
REUTERS

REUTERS/Marcelo del Pozo
REUTERS

Priča nam Bjelica kako je Olmo i u svojoj premijeri za Furiju samo potvrdio klasu.

"Dani je igrao pola sata. Između njega i drugih igrača španjolske reprezentacije nema nikakve razlike. Jako se dobro uklopio, osim toga što je postigao pogodak, bio je još u dvije prilike, asistirao je svojim kolegama, bio je na vrhunskoj razini. U Dinamu smo svi radosni, svi smo mu čestitali. Mi se radujemo zbog svih naših igrača, ali posebno zbog njega, jer znamo da je teško ući u španjolsku reprezentaciju igrajući u Dinamu. On je to uspio svojim radom, svojim zalaganjem, strpljenjem... Na kraju krajeva, prve dvije godine u Dinamu nisu mu bile bajne. Sad to sve naplaćuje i sve to on zaslužuje".

Šteta što će ubrzo morati otići iz Dinama...

"Pa dobro, odlazili su i Modrić, Mandžukić i drugi sjajni igrači iz Dinama. Tako će i Dani, ali to je sudbina. No, sve to znači da Dinamo radi dobro, da izvrsno razvija igrače, da je idealan klub za sve mlade nogometaše. Oni iz Dinama mogu napraviti veliki korak prema naprijed", zaključio je Bjelica.

Bara: Mogao bi biti jedan od glavnih igrača Furije

U Španjolskoj je s Olmom i njegov agent koji ga je doveo u Dinamo, Andy Bara.

"Dani Olmo je ispunio svoj san. San svakog mladog nogometaša koji želi uspjeti. Dokazao je da nije bitno u kojoj ligi igraš, u kojem klubu, da je u sportu sve moguće. On je išao težim putem, težim načinom. Olmo je dobra inspiracija za svakoga. Ovo je početak velike karijere Danija Olma. Zaslužio je to trudom, radom, disciplinom, požrtvovnošću... Dao je puno Dinamu, kao što je Dinamo puno dao njemu", kazao je Bara.

Naravno, Bara je bio na utakmici Španjolska - Malta.

"Navijači su ga fenomenalno pozdravili kad je ulazio u igru. Ali navijači ga znaju iz mlade reprezentacije, a znaju i kako igra u Dinamu. Suigrači ga, pak, znaju s treninga, o njemu misle sve najbolje. Ne bi me iznenadilo da u budućnosti bude igrač udarne postave Španjolske i jedan od glavnih igrača reprezentacije. Svi koji smo tu uz njega i koji se s njim borimo od prvog dana jako smo sretni, presretni", zaključio je Bara.

Linker
25. travanj 2024 18:41