STIGAO BRZI ODGOVOR

NEUGODNO IZNENAĐENJE U HRVATSKOM NOGOMETNOM SAVEZU NAKON ŠTO SU IGRAČI CIBALIJE PREKRIŽILI HNS 'Uplatili smo vam 400.000 kuna prije dva tjedna!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2017. 19:50

Jedna, ali važna sudačka odluka na utakmici Intera i Cibalije zaoštrila je odnose između nogometnih Vinkovaca i Hrvatskog nogometnog saveza, a epilog ćemo saznati vrlo skoro. Naime, cijela prva momčad Cibalije fotografirala se nakon subotnje utakmice u Zaprešiću s prekriženim znakom HNS-a, igrači u svlačionici su navodno i plakali, ogorčeni zbog dosuđenog penala i gola kojim je Inter pokrenuo veliki preokret u 19. kolu HNL-a.

Cibalia je imala odličnih 2:1 na poluvremenu, na kraju je izgubila 3:2, a odluka suca Gorana Pečarića toliko je razbjesnila igrače da su nakon susreta poslali zajedničku poruku vodstvu HNS-a.

Odgovor iz Saveza stigao je danas, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Zbog upita većeg broja medija, Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na fotografiju dijela igrača HNK Cibalia koja je objavljena u više medija nakon odigrane prvenstvene utakmice između Intera i Cibalije.

Hrvatski nogometni savez je, na zamolbu HNK Cibalia, prije dva tjedna unaprijed uplatio vinkovačkom klubu novčana sredstva u iznosu od 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva za natjecateljsku godinu 2017./18 kako bi pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća.

Imajući u vidu tu činjenicu, Savez je tim više neugodno iznenađen reakcijom nekih igrača HNK Cibalia i njihovom fotografijom, ali postupak na tu temu sukladno propisima prepušta se disciplinskom tijelu.

HNS je stava kako eventualne pojedinačne sudačke pogreške, kakvima smo svjedoci u svim ligama i europskim natjecanjima, a za koje nisu odgovorne krovne nogometne organizacije - pa tako ni Hrvatski nogometni savez - ne smiju i ne trebaju biti opravdanje za takvo ponašanje", stoji u priopćenju HNS-a.

Linker
25. travanj 2024 14:05