POVRATAK NIKICE U FA KUPU

Nikica Jelavić utrpao dva gola QPR-u, Arsenal na Emiratesu rastavio Tottenham

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. siječanj 2014. 17:21

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić postigao je dva pogotka u pobjedi Evertona 4-0 nad Queens Park Rangersom u 3. kolu engleskog FA Cupa.

Everton je bio vrlo uvjerljiv protiv drugoligaša QPR-a, za koji je drugo poluvrijeme odradio drugi hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar. Jelavić je svoja dva pogotka postigao u 43. i 68. minuti, oba puta udarcem nogom.

Mogao je naš igrač okruniti sjajan nastup i hat trickom, ali je u 74. minuti promašio kazneni udarac, koji je prethodno izborio Bryan Oviedo. Bili su to prvi pogoci hrvatskog napadača u ovoj sezoni u svim natjecanjima u tek 10. nastupu.

Preostala dva pogotka za momčad Roberta Martineza postigli su Ross Barkley i Seamus Coleman.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjede Southamptona protiv Burnleyja 4-3 i pobjedu Hull Cityja kod Middlesbrougha 2-0. Iznenađenja su priredili Crystal Palace, Sheffield United i Cardiff, koji su redom slavili kod West Bromwicha, Aston Ville i Newcastlea.

Nogometaši engleskog drugoligaša Blackburna i prvoligaša Manchester Cityja odigrali su 1-1 na Ewood Parku u utakmici 3. kola FA Cupa.

Poveo je očekivano Manchester City golom Alvara Negreda u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Nakon ubačaja iz kuta loptu je glavom na drugu vratnicu proslijedio Edin Džeko, a Negredo ju je proslijedio u mrežu. Ostaje upitno da li je španjolski napadač pri postizanju gola bio u zaleđu.

Blackburn je uspio odgovoriti nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu. Pogotku je prethodila slaba reakcija Cityjevog rezervnog vratara Costela Pantilimona koji nije uspio ukrotiti jedan slabi udarac glavom nakon ubacivanja iz kornera, da bi Scott Dann iskoristio njegovu pogrešku i potom iz odbijanca pospremio loptu u mrežu.



Goal Dann - Blackburn 1-1 Manchester City - 04... by The-Best-Games

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a City je susret završio s igračem manje nakon isključenja braniča Dedrycka Boyate u 85. minuti.

Ponovljena utakmica ovih suparnika koja će odlučiti putnika u sljedeći krug igrat će se na Cityjevom Etihadu.

Nogometaši Arsenala posljednji su ove subote izborili 4. kolo engleskog FA Cupa. U velikom londonskom derbiju "topnici" su s 2-0 nadigrali Tottenham.

Sa po golom u oba poluvremena momčad Arsenea Wengera lakoćom je prošla u iduće kolo natjecanja. Obje su momčadi izvele prilično jake sastave, a boljim se taktičarom, u odnosu na Tima Sherwooda, ipak pokazao francuski strateg Arsenala.

Strijelac prvog pogotka u 31. minuti bio je Santi Cazorla, nakon što ga je na lijevoj strani Tottenhamova šesnaesterca lijepo poslužio mlađahni Serge Gnabry. Španjolac je iz prve lijevom nogom neobranjivo pogodio dijagonalni kut gola Huga Llorisa.

Konačan rezultat postavio je Tomaš Rosicky nakon katastrofalne pogreške Dannyja Rosea u obrani. Češki je reprezentativac sam izbio pred Llorisa u 61. minuti, te je samo "piknuo" loptu preko francuskog vratara.

FA Cup, 3. kolo:

Aston Villa - Sheffield United (III) 1-2

Barnsley (II) - Coventry City (III) 1-2

Bolton Wanderers (II) - Blackpool (II) 2-1

Brighton and Hove Albion (II) - Reading (II) 1-0

Bristol City (III) - Watford (II) 1-1

Doncaster Rovers (II) - Stevenage (III) 2-3

Everton - Queens Park Rangers (II) 4-0

Grimsby Town (V) - Huddersfield Town (II) 2-3

Ipswich Town (II) - Preston North End (III) 1-1

Kidderminster Harriers (V) - Peterborough United (III) 0-0

Macclesfield Town (V) - Sheffield Wednesday (II) 1-1

Middlesbrough (II) - Hull City 0-2

Newcastle United - Cardiff City 1-2

Norwich City - Fulham 1-1

Rochdale (IV) - Leeds United (II) 2-0

Southampton - Burnley (II) 4-3

Southend United (IV) - Millwall (II) 4-1

Stoke City - Leicester City (II) 2-1

West Bromwich Albion - Crystal Palace 0-2

Wigan Athletic (II) - Milton Keynes Dons (III) 3-3

Yeovil Town (II) - Leyton Orient (III) 4-0

Blackburn Rovers (II) - Manchester City 1-1

Arsenal - Tottenham Hotspur 2-0

Linker
26. travanj 2024 03:01