Getty Images
SVE JE NEGIRAO

'NISAM BIO PIJAN NITI SEKSUALAN! POLJUBIO SAM JE KAKO BI JOJ DIGAO SAMOPOUZDANJE Legendarni Gazza oslobođen optužbe za seksualno napastvovanje

Piše: HinaObjavljeno: 17. listopad 2019. 20:08

Legendarni engleski nogometaš Paul Gascoigne (52) oslobođen je optužbe za seksualno napastvovanje žene u vlaku u kolovozu prošle godine.

Umirovljeni nogometaš, koji je poznat po nestašlucima i noćnim izlascima, bio je optužen da je u vlaku na liniji između Yorka i Newcastlea "uznemiravao i neprikladno dirao ženu".

"Gazza" je negirao seksualni napad kazavši kako je poljubio ženu "kako bi joj povećao samopouzdanje" nakon što je čuo muškog putnika kako je naziva debelom i ružnom".

"Nisam bio pijan, nisam bio nasilan, nisam bio seksualan. Poljubio sam je kako bi joj digao samopouzdanje nakon što sam čuo kako je muški putnik vrijeđa," rekao je Gascoigne na sudu dodavši: "Drago mi je što sam napokon uspio prenijeti svoju stranu priče i što je porota donijela ispravnu presudu."

MIDDLESBROUGH, ENGLAND - OCTOBER 17: Former footballer Paul Gascoigne leaves Teesside Crown Court after being found not guilty of sexual assault and not guilty of a lesser charge of assault by battery on October 17, 2019 in Middlesbrough, England. The former player was on trial for sexual assault after he was arrested for kissing a woman in August 2018 while travelling on a train between York and Newcastle. (Photo by Ian Forsyth/Getty Images)
Ian Forsyth/Getty Images
Paul Gascoigne

Žena je na sudu svjedočila kako je Gascoigne bio glasan i kako je psovao. Potom je sjeo kraj nje, potapšao po ruci i poljubio.

Ženske organizacije bile su ogorčeno oslobađajućom presudom, a Richinda Taylor, iz dobrotvorne organizacije Eva Women Aid, dodala je: "'Ova presuda šalje užasnu i potencijalno opasnu poruku."

Gascoigne je smatran jednim od najtalentiranijih veznjaka svoje generacije, no karijeru mu je obilježila ovisnost o alkoholu i drogama. Igrao je za Newcastle United, Tottenham, Lazio, Rangers, Everton, Middlesbrough...

Linker
25. travanj 2024 06:55