3 May 1998: Paul Gascoigne and Paul Merson of Middlesbrough celebrate a return to top flight football after a Nationwide Division One match against Oxford United at the Riverside Stadium in Middlesbrough, England. Middlesbrough won the match 4-1 to earnpromotion to the Premiership. \ Mandatory Credit: Stu Forster/Allsport
Getty Images

SVE JE NEGIRAO

'NISAM BIO PIJAN NITI SEKSUALAN! POLJUBIO SAM JE KAKO BI JOJ DIGAO SAMOPOUZDANJE Legendarni Gazza oslobođen optužbe za seksualno napastvovanje

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 17.10.2019. u 18:08

 • Legendarni engleski nogometaš Paul Gascoigne (52) oslobođen je optužbe za seksualno napastvovanje žene u vlaku u kolovozu prošle godine.

  Umirovljeni nogometaš, koji je poznat po nestašlucima i noćnim izlascima, bio je optužen da je u vlaku na liniji između Yorka i Newcastlea "uznemiravao i neprikladno dirao ženu".

  "Gazza" je negirao seksualni napad kazavši kako je poljubio ženu "kako bi joj povećao samopouzdanje" nakon što je čuo muškog putnika kako je naziva debelom i ružnom".

  "Nisam bio pijan, nisam bio nasilan, nisam bio seksualan. Poljubio sam je kako bi joj digao samopouzdanje nakon što sam čuo kako je muški putnik vrijeđa," rekao je Gascoigne na sudu dodavši: "Drago mi je što sam napokon uspio prenijeti svoju stranu priče i što je porota donijela ispravnu presudu."

  MIDDLESBROUGH, ENGLAND - OCTOBER 17: Former footballer Paul Gascoigne leaves Teesside Crown Court after being found not guilty of sexual assault and not guilty of a lesser charge of assault by battery on October 17, 2019 in Middlesbrough, England. The former player was on trial for sexual assault after he was arrested for kissing a woman in August 2018 while travelling on a train between York and Newcastle. (Photo by Ian Forsyth/Getty Images)
  Ian Forsyth/Getty Images

  Paul Gascoigne

   

  Žena je na sudu svjedočila kako je Gascoigne bio glasan i kako je psovao. Potom je sjeo kraj nje, potapšao po ruci i poljubio.

  Ženske organizacije bile su ogorčeno oslobađajućom presudom, a Richinda Taylor, iz dobrotvorne organizacije Eva Women Aid, dodala je: "'Ova presuda šalje užasnu i potencijalno opasnu poruku."

  Gascoigne je smatran jednim od najtalentiranijih veznjaka svoje generacije, no karijeru mu je obilježila ovisnost o alkoholu i drogama. Igrao je za Newcastle United, Tottenham, Lazio, Rangers, Everton, Middlesbrough...

  Iz drugih medija