Getty Images
ODLAZAK ZLATNE KOPAČKE

NIŠTA OD NOVOG DAVORA ŠUKERA! EVO KAKAV 'TIP IGRAČA' TRAŽI HNS NAKON SEDAM GODINA Za njega prije izbora nije čuo nitko, a sve je pobijedio...

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. studeni 2019. 08:59

Marjan Kustić nameće se kao najrealniji kandidat za novog predsjednika HNS-a, ali i on sam dvoji o svojoj kandidaturi.

Kustić je već dvije godine prvi operativac Saveza, kojem je neupitno donio jednu novu energiju. Kustić rano dolazi na posao i kasno odlazi, razgovara sa svima, traži nove ideje, rješenja, ali i povlači konkretne poteze. U nekoliko nam je razgovara sam priznao da uživa u svom poslu i da vidi još puno prostora za napredak.

Stoga neki njegovi bliski suradnici tvrde da mu fotelja predsjednika nije tako primamljiva, te da je svjestan kako bi bilo idealno da HNS za predsjednika ima nekoga s nogometnom karizmom i autoritetom.

Međutim, ni Kustić ni članovi Izvršnog odbora nisu skloni tome da na čelo Saveza dovedu nekoga ‘sa strane’, jer su uvjereni da imaju ‘momčad’ koja već radi dobar posao, a ima potencijal biti još bolja. Što sugerira da nije realno očekivati da će Kustić i članovi Izvršnog odbora, odnosno Skupštine HNS-a tražiti nekog novog Šukera, odnosno nogometnu legendu.

Zagreb, 260418.
Hotel Double Tree by Hilton.
Konferencija Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je govorio direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustic o projektu obnove prvoligaskih travnjaka, finalu kupa u Vinkovcimai drugim temama.
Na fotografiji:    Marijan Kustic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Marijan Kustić

U samom Savezu pak nemaju neko ime koje bi u javnosti jako odjeknulo. Naravno, ne treba dvojiti da će neki među njima pokazati ambiciju da naprave iskorak u svojim nogometnim pričama. Županijski savezi poput riječkog, varaždinskog, koprivničkog ili zagrebačkog, zašto ne i splitskog sigurno imaju ljude koji zaslužuju kandidaturu.

Pa tko je u Europi čuo za Aleksandera Čeferina prije nego što je krenuo u kandidaturu za predsjednika UEFA-e? Na koncu je uvjerljivo pobijedio te se pokazao kao odličan predsjednik.

Dakle, HNS bi u svojim redovima mogao prepoznati i pronaći nekog svog Čeferina. Je li to baš Kustić, pokazat će vrijeme...

Linker
19. travanj 2024 04:02