Ilustracija
 REUTERS/Murad Sezer
'ODVRATNE SCENE LOVA'

NJEMAČKU ŠOKIRAO NEVJEROJATAN KAOS NA NOGOMETNOJ UTAKMICI Isprebijani suci završili u bolnici, trener traži doživotnu zatvorsku kaznu za svoje igrače

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2019. 11:24

Nevjerojatni skandal iz njemačke županijske nogometne lige jedna je od glavnih vijesti u tamošnjim medijima.

Prekid utakmice, dva suca u bolnici, nekoliko policijskih vozila i nevjerojatna sramota zbog koje trener traži doživotnu zatvorsku kaznu za svoje igrače! Sve je to posljedica velikih nereda koji su izbili na ove nedjelje odigranoj utakmici u Duisburgu između TuS Asterlagena i Büdericher SV-a.

Asterlagenu je u ovom susretu trebala pobjeda od 8:0 za plasman u viši rang natjecanja. Uspjeli su čak domaćini doći do vodstva od 3:0, no jednom kada je postalo jasno da neće stići do čudesnog podviga, u igrače se uvukla nervoza.

Prvo je, prema pisanjima njemačkih medija, sudac Samet Alpaydin zbog vrijeđana pokazao crveni karton igraču Asterlagena, a potom se i morao povući nekoliko koraka unatrag sve dok suigrači kažnjenog nisu zaustavili u pokušaju napada.

Uslijedio je uskoro i drugi crveni, ali tada više Alpaydinu nije bilo pomoći...

Bild navodi da je tada uslijedio pravi kaos koji su opisali uz riječi - 'odvratne scene lova'.

Prvo je igrač Kerim Kücük udario suca u lice, Alpaydin je potom pobjegao, a na terenu se zatim našao i jedan navijač koji je napao njegovog pomoćnika. Taj drugi napad izgledao je puno ozbiljnije budući da je nesretni sudac završio na podu, a potom i bespomoćno ležeći primao udarce sve dok drugi gledatelj nije utrčao i zaustavio napad.

"Sudac je dobio udarac u lice, a jedan od njegovih pomoćnika je oboren na pod karate udarcem. Pokušali smo ih zaštiti", opisao je događaj trener Büderichera Stefan Tebbe.

"Nikad nisam doživio nešto ovakvo", komentirao je pak predsjednik kluba Jakob Klos.

U cijelu se priču ubrzo umiješala policija. Prema nekim informacijama na terenu se pojavilo pet vozila te je odmah podneseno nekoliko kaznenih prijava.

Igrači Büderichera su pod policijskom zaštitom otišli do svlačionice, a oba suca su završila u bolnici.

Trener Astelagena Tugay Yilmazer bio je ogorčen zbivanjima na terenu.

"350 gledatelja je bilo na tribinama i onda stvorimo jednu ovako lošu sliku. Oni koji su odgovorni trebaju dobiti najtežu moguću kaznu! Tražim doživotnu za njih".

Zbog svega se i službenom objavom ispričao klub Asterlagen iz kojeg su najavili oštre sankcije za sve sudionike nereda.

Linker
16. travanj 2024 18:03