Julian Finney / Getty Images
NIMALO NEOČEKIVANO

NOGOMET JE U DRUGOM PLANU, UEFA JE SADA TO SAMO POTVRDILA: Termine završnica velikih nogometnih natjecanja do danas smo znali, sad se i to promijenilo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. ožujak 2020. 20:56

Nije ta odluka nimalo neočekivana, dapače, očekivalo se da će UEFA to napraviti odmah, odnosno da će finala Europske lige, a potom i Lige prvaka odgoditi na neodređeno vrijeme. Sad je jasno da se velika završnica najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja neće odigrati krajem lipnja, pa su iz krovne organizacije sve skupa odgodili, ne zna se za koji datum.

Nogomet će još dugo biti u drugom planu, a UEFA je osim finala muške Lige prvaka i Europske lige odgodila i završnicu ženske Lige prvaka.

Izvijestili su iz Nyona da radna grupa koja je oformljena nakon prošlotjednog sastanka Izvršnog odbora s predstavnicima klubova i sindikata igrača već radi na osmišljavanju nove verzije kalendara za kraj nogometne sezone 2019/20, koja je naprasno prekinuta prije desetak dana, kad je nakon odigranih susreta Europske lige sve stalo.

Nije rečeno kad će se finala odigrati, ne zna se ni kad će nogomet, odnosno sport sam po sebi opet krenuti, već su mnoga natjecanja i zaključena a prvaci proglašeni. Sličan scenarij mogao bi stići i nogometaše kojiima koronavirus ugrožava kalendar, natjecanja, ali i karijere.

Podsjetimo, već je ranije odgođeno Europsko nogometno prvenstvo koje je prebačeno za sljedeće ljeto.

Linker
24. travanj 2024 06:50