Dean Mouhtaropoulos Getty Images
NEVJEROJATNO ALI ISTINITO

NOGOMETAŠ AJAXA PROBUDIO SE IZ VIŠEGODIŠNJE KOME! Za sportsko čudo dana zaslužan je mladić u kojeg su vjerovali svi navijači: 'On je tu, s nama!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2020. 10:59

Trebalo mu je neko vrijeme, ali ipak se probudio! Mladi, 22-godišnji nogometaš Ajaxa Abdelhak Nouri probudio se iz kome u kojoj je bio gotovo tri godine. Od ljeta, točnije od srpnja 2017. godine i prijateljske utakmice protiv Wedera, sve do jučer.

Pretrpio je ozbiljna moždana oštećenja i pao u induciranu komu, a prije dvije godine pušten je iz bolnice na kućnu njegu. Obitelj, prijatelji i navijači vjerovali su da će se Nouri probuditi, što se i dogodilo.

"Appie je u invalidskim kolicima. Odgovara na pitanja, komunicira obrvama ili smiješkom. On je tu s nama, zanima ga nogomet, gledamo utakmice zajedno. Ponekad malo djeluje izgubljeno, no to se može dogoditi ako od njega nešto zatražite. To je puno bolje od onoga što su mu predviđali", rekli su iz Nourijeve obitelji.

"Živi u svojoj kući koju smo kupili i adaptirali nakon tog 8. srpnja 2017. To je jako blizu njegove obitelji inače. Jedan član obitelji imao je cjelodnevnu smjenu i tako su se mijenjali. Nikad ga nisu ostavljali samog, a majka je gurala sve. Sada je u toj kući često četiri ili pet članova obitelji, plus dodatna skrb."

Linker
24. travanj 2024 19:57