Zagreb, 290118.
Predstavljanje novog igraca GNK Dinama, Iyayia Atiemwena u klupskim prostorijama.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Iyayi Atiemwen

OZBILJNE OPTUŽBE

NOGOMETAŠ DINAMA ZAVRŠIO U PRITVORU Policija ga uhitila zbog pokušaja silovanja: 'Molila sam ga da prestane, počeo me šamarati, ja sam vrištala...'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 28.03.2019. u 14:37

 • Igrač Dinama Iyayi Atiemwen u utorak je završio na ispitivanju u policiji, gdje je priveden zbog optužbi za silovanje. Atiemwen je nakon ispitivanja pušten, doznaje i prenosi RTL.

  Protiv nogometaša privatnu tužbu podnijela je njegova bivša djevojka Iva Bošnjak, no ovoga puta Dinamovac je priveden u policiju zbog pokušaja silovanja koje je prijavila djevojka iz Velike Gorice.

  - Prvo me primio za ruke, pokušao me svući. Ja sam se odupirala. Zatim me počeo gušiti, a drugom rukom opet me počeo skidati. Molila sam ga da prestane, no on to nije napravio. Počeo me šamarati, ja sam vrištala - dio je ovo svjedočanstva 24-godišnjakinje s područja Velike Gorice koja je u emisijie "RTL Danas" rekla kako je, poput Ive Bošnjak, proživjela zastrašujuće iskustvo s nogometašem Dinama.

  Djevojka je pred RTL-ovim kamerama ispričala da ju je šamarao, gušio i gurao joj ruke u gaćice. Svoj iskaz dala je i na policiji. Ona je već druga žena koja tvrdi da ju je ovaj nigerijski igrač napao.

  Policija je potvrdila da je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 23-godišnjim nigerijskim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja, mladić uhićen, objavio je RTL.

  - Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 23-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu. S obzirom da se radi o kaznenom djelu protiv spolne slobode, a sve u svrhu zaštite prava i dostojanstva žrtve, odnosno sekundarne viktimizacije, nismo u mogućnosti iznositi detalje - odgovorili su za RTL iz PU zagrebačke.

  Iz drugih medija