CROPIX
ČUDO IZ KVARTA

NOGOMETNA EUFORIJA U MALOM, ALI PONOSNOM ZAGREBAČKOM PREDGRAĐU Slavni dinamovac srušio i Hajdukovu legendu: 'Igor Bišćan nas vodi na vrh!'

Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 09. rujan 2016. 15:59

Protiv Šibenika Rudeš je zabilježio i treću uzastopnu pobjedu s kojom je izbio na visoko drugo mjesto na ljestvici. Bila je to ustvari četvrta službena pobjeda u nizu ako se prvenstvenim pobjedama pridoda i pobjeda protiv Oriolika u pretkolu Kupa. Ove četiri pobjede su najbolji pokazatelj uspona forme kluba iz zapadnog dijela Zagreba. Protiv Šibenika momčad trenera Igora Bišćana zabilježila je super važnu pobjedu. Slobodno se može reći da je Rudeš nadigrao Šibenik koji je na gostovanju u Rudešu prilično razočarao.

Dvometraš iz Metkovića

U prvom poluvremenu Rudešani su imali u potpunosti utakmicu pod kontrolom, imali su minimalno vodstvo pogotkom Andrije Milinkovića u 39. minuti, a u tri navrata Tomislav Havojić nije iskoristio vrlo izgledne prigode za Rudeš. U prvih petnaestak minuta drugog poluvremena Šibenčani su imali dominaciju no čvrsta obrana Rudeša nije dozvolila Šibenčanima da dođu do izjednačujućeg pogotka.

Imao je Šibenik u svojim redovima vrlo raspoloženog Albija Dostija no on sam nije mogao Rudešu ozbiljnije nauditi. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade, nakon neshvatljive pogreške kapetana Šibenika vratara Hrvoja Slavice, Rudeš je prako Matea Topića kojem je asistirao Kanađanin Colin Gabriel Jacques, došao do jeftinog pogotka za konačnih 2:0. Nakon dva poraza i jednog remija u prošlom prvenstvu Rudeš je konačno došao do pobjede nad Šibenikom koji je u prvenstvo ušao kao jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka.

U momčadi Rudeša bilo je dosta vrlo raspoloženih igrača, posebno dobar bio je mladi stoper Toni Borevković, a epitet igrača utakmice pripao je 202 cm visokom napadaču Andriji Milinkoviću.

Milinković, koji je rođen u Mostaru prije 26 godina, stigao je u Rudeš ovog ljeta, a posljednji klub u kojem je igrao prije dolaska u Rudeš bio je Jadran LP no zbog ozljede izbivao je s nogometnih terena čak devet mjeseci. Andrijin grad je inače Metković gdje je u tamošnjoj Neretvi započeo s igranjem nogometa, a nakon Neretve igrao je još za GOŠK iz Gabele, Šibenik i Zadar. Pogodak protiv Šibenika bio je njegov drugi u dresu Rudeša, prvi je zabio u 3. kolu protiv Hrvatskog dragovoljca u Sigetu:

- Odmah ću reći da sam super zadovoljan što igram za Rudeš u kojem postoje idealni uvjeti za treniranje i igranje, a klub je jako dobro organiziran u svakom pogledu. Atmosfera u momčadi i u klubu je jako poticajna, a imamo i jako kvalitetnu momčad i trenera Igora Bišćana koji zaslužuje visoku ocjenu. Što se pak pobjede nad Šibenikom tiče mislim da je ona potpuno zaslužena, a po prigodama mogla je biti još i uvjerljivija. Svi moji suigrači zaslužuju pohvale zbog jako dobre igre kao i naš trener Bišćan koji je znalački vodio momčad tijekom cijele utakmice. Drago mi je što sam bio strijelac vodećeg pogotka, a pohvalio bih Matka Babića koji je jako zaslužan za moj drugi pogodak u dresu Rudeša - rekao je Andrija Milinković koji s obzirom na košarkašku visinu ima jako dobru koordinaciju pokreta.

Nakon tri uzastopne pobjede Rudeš će u nedjelju biti gost Dinama II u Maksimiru.

- Mi idemo utakmicu po utakmicu. Ove tri vezane pobjede već smo zaboravili i sad smo potpuno fokusirani na gostovanje na Hitrec-Kacianu. Znamo da nas čeka itekako zahtjevna utakmica u kojoj ćemo dati sve od sebe kako bismo protiv jake druge momčadi Dinama zabilježili pozitivan rezultat - zaključio je Milinković.

Linker
19. travanj 2024 06:12