Swedish Soccer Federation General Secretary Hakan Sjostrand (L) and Chairman of Malmo municipal executive board Katrin Stjernfeldt Jammeh unveil the statue of Swedish soccer star Zlatan Ibrahimovic near the soccer stadium in his hometown of Malmo, Sweden October 8, 2019. TT News Agency/Johan Nilsson/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. - RC1263652AA0
TT News Agency/Johan Nilsson/via REUTERS

KAKVA ČAST

NOGOMETNO BOŽANSTVO DOBILO JE - SPOMENIK! 'Sad kad smo na svijetu nas dvojica, bit će to ugodnije mjesto za život. Ali i opasnije!'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 08.10.2019. u 21:16

 • Zlatan Ibrahimović opjevani je nogometni junak našeg doba. Kakve je sve golove zabijao, kakve poteze priređivao publici diljem svijeta... Gdje god je igrao ostavio je trag, a sad je odlučio ostaviti i onaj pravi, fizički...

  U njegovom rodnom gradu, švedskom Malmou osvanuo je njegov - spomenik. Ni više ni manje, u prirodnoj veličini. Ibrino slavlje u svakom će trenutku građane činiti ponosnima na njegov lik i djelo.

  Na predstavljanju svog spomenika bilo je zanimljivo čuti što će reći negdašnji švedski reprezentativac i aktualni napadač američkog LA Galaxyja.

  - Jako sam zadovoljan i sretan. Ovo će ostaviti trag, ovo je nešto što će ostati zauvijek. Sad kad su na svijetu dva Ibrahimovića, to će biti bolje mjesto za život. Ali i opasnije - našalio se Ibra koji je dometnuo da sada uz "originalnog" postoji i onaj Ibrahimović koji će živjeti zauvijek.

  Iako ima 38 godina, još uvijek nije isključeno da bi se mogao vratiti primjerice, u Serie A. Njegovom bivšem klubu Milanu ne ide dobro, a i za njih je imao savjet.

  - Još uvijek bih mogao napraviti razliku u Italiji, u to sam sto posto uvjeren. I ne samo u Italiji. Znam da bih bio bolji od igrača koji su sada u Serie A. Tko zna? Moj ugovor u MLS-u ističe u prosincu, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje - veli Ibrahimović.

  - Tužno je to u kakvom je stanju AC Milan. To je običavao biti klub iz samog vrha talijanskog nogometa. Moraju investirati još novca inače će do kraja potonuti. Ne možeš dobiti kvalitetu besplatno - u svom stilu će švedski nogometaš.

  Iz drugih medija