Filip Jazvić
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
'DO ZADNJE KAPI KRVI'

NOVI DETALJI TEŠKOG FIZIČKOG OBRAČUNA HRVATSKOG NOGOMETAŠA! U STRANOJ ZEMLJI UDARIO JEDNOG OD NAJMOĆNIJIH NOGOMETNIH MOĆNIKA 'Bojao sam se osvete...'

FILIP JAZVIĆ Hrvatski nogometaš kojeg je direktor u rumunjskom klubu Hermannstadtu optužio za fizički napad uzda se u pomoć policije
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. srpanj 2019. 13:50

Rumunjski mediji raspisali su se o mukama koje je proživio Razvan Zamfir, sportski direktor tamošnjeg nogometnog prvoligaša Hermannstadta. U utorak navečer Zamfir je rumunjskim novinarima otkrio:

- Bila je to ružna gesta, kakvoj nema mjesta u nogometnom klubu. Bili smo u dobrim odnosima, pa i sada, kada razgovaram s vama, ne mogu vjerovati da se to dogodilo. No neću stati na ovome, preko nekih stvari ne mogu prijeći. Ići ću do kraja, kontaktirao sam odvjetnike i podnijet ću kaznenu prijavu.

Zamfir je, naime, optužio 28-godišnjeg Filipa Jazvića, hrvatskog nogometaša rođenog u Bugojnu, da ga je fizički napao. Njegovu je priču potvrdio i Iuliu Muresan, izvršni direktor kluba iz grada Sibiua.

Treba ga uhititi...

- Odlučili smo raskinuti ugovor s dvojicom ili trojicom igrača, jedan je od njih i Jazvić. Razvan Zamfir za stolom mu je kazao što smjeramo, a igrač ga je napao zbog toga što mu to govori tako kasno i počeo ga je vrijeđati. Jazvić ga je potom udario šakom, srušio ga, pa kad se Zamfir dignuo, još ga je jednom udario. Treba ga uhititi - kazao je glavni čovjek kluba.

Zagreb, 260513.
NSC Stjepan Spajic.
Utakmica 2. HNL izmedju Hrvatskog dragovoljca i Luckog.
Na fotografiji: Filip Jazvic 8, Josip Lukacevic 19.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX
Filip Jazvić

Neobične vijesti, definitivno, jer Jazvića dugo poznajemo. Skoro je deset godina prošlo otkako je u sezoni 2010./11. igrao svoju premijernu prvoligašku sezonu u dresu Hrvatskog dragovoljca. Kasnije je bio u Istri i zaprešićkom Interu, a 2014. je preselio u Rumunjsku, gdje je potpisao za CFR Cluj. Igrao je u toj državi za Targu Mures i Universitateu Craiovu, bio je u izraelskom Hapoelu iz Haife, poljskim klubovima Arka Gdynia i Olimpia Grudziadz, pa u sarajevskom Željezničaru. Bio je miran momak, tko bi od njega očekivao takav nasilnički čin.

- Sve što su izjavili za rumunjske medije čista je laž! - javio nam se Jazvić u srijedu nakon što smo ga upitali za komentar incidenta.

I ispričao malo drugačiju priču:

- Imao sam s njime razgovor u utorak oko 13.30 jer mi je prestao uplaćivati plaće kad sam se ozlijedio, a on se počeo nervirati, psovati. Rekao mi je na to da više neću igrati. Ja sam rekao, dobro, prijavit ću to FIFA-i pa ćemo vidjeti. On se dignuo sa stolice, krenuo prema izlazu iz hotela kad sam mu rekao - jednom budi čovjek i reci mi u lice što imaš, a ne da mi lažeš svaki put. On se okrenuo i s jedno 20 metara zaletio prema meni da me udari. Samo sam se izmaknuo i udario ga natrag jer ne mogu dopustiti da me netko udara samo zato što sam pitao za svoje novce. Eto tako je bilo - priča Jazvić.

Muresan i Zamfir su u Hermannstadt došli zajedno u travnju i preuzeli klub čiji je Jazvić član od siječnja ove godine. No prijateljstvo Jazvića i Zamfira traje puno dulje.

- On je bio sportski direktor Cluja kad sam tamo došao 2014. godine. I ondje mi je ostao dužan novac i nije ga dosad platio. Nikad ga nisam volio, nitko ga ne voli. Otkako se ovo dogodilo, tisuću mi se igrača javilo i reklo, brate, svaka ti čast, hvala ti što si prvi koji mu je stao na put. Ali ja to stvarno ne bih nikad napravio da me čovjek nije prvi napao. Završio je u bolnici? Da sam ga pogodio kako sam htio, vjerojatno se još ne bi dignuo - priča Jazvić.

Boji li se neke reakcije, ipak je u stranoj državi, a Zamfir nije bezveznjak. Nadimak rumunjski Moggi dosta o njemu govori, nekad je radio i u Bariju, koji ga je otpustio 2016. godine.

Do zadnje kapi krvi

- Malo sam se bojao moguće osvete, ali što je tu je, sve ćemo riješiti. Nisam kriv i zato se nemam čega plašiti. Išao sam na policiju i ona će odraditi svoj posao. Postoji i kamera, vidjet će se da nisam ništa kriv, da se radi o samoobrani. Igrao sam ozlijeđen, forsirao da bih pomogao klubu i na kraju zaradio rupturu Ahilove tetive. I onda mi je prestao plaćati jer sam se ozlijedio. Sâm sam tu u tuđem svijetu, samo sam tražio svoj novac. Borit ću se do zadnje kapi krvi da dokažem što mi je on tu napravio - naglašava Jazvić.

Pogodilo ga je pisanje hrvatskih medija:

- Umjesto da me nazovu i pitaju što se dogodilo, oni me crne i sramote bez da su išta provjerili. Umjesto da brane svog čovjeka u inozemstvu koji ništa nije kriv, objavljuju njihove laži. A ja u životu nisam mrava zgazio...

Nije mu lako, ali vjeruje da će policija sve raščistiti, da će dobiti svoj novac i krenuti u novu avanturu u karijeri, daleko od Zamfira i Hermannstadta.

Linker
23. travanj 2024 17:56