Antonio Garcia Tono
 Alex Caparros/Getty Images / Getty Images
ŠPANJOLCI SE RASPISALI

NOVI POTRESI U ŠPANJOLSKOM NOGOMETU! IGRAČ POTPISAO NOVI UGOVOR, PA ZAVRŠIO IZA REŠETAKA Optužen za iznudu, pranje novca... uhićeno još šest osoba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2019. 14:37

Španjolski prvoligaš Levante oglasio se službenim priopćenjem u kojem je potvrdio da je njihov stoper Antonio Garcija Tono uhapšen. Iako u priopćenju nema točnog objašnjenja zašto je spomenuti priveden, španjolski mediji ipak imaju određene informacije.

Lijevi 29-godišnji bek je navodno uhapšen pod optužbama za iznudu, sudjelovanje u kriminalnoj organizaciji, prijetnje smrću, otmice, pranje novca i još neke kriminalne radnje. Osim njega u akciji je uhapšeno još šest osoba. Toño je navodno primio i deset tisuća eura od vođe jedne mreže za seksualno iznuđivanje.

- U vezi s informacijama o našem prvotimua Antoniu Garciji, a s obzirom da je sudski postupak u tijeku, klub se mora obavezati na tajnost. Klub će pružiti podršku njemu i njegovoj obitelji, bez obzira na zbivanja u budućnosti. Nismo upoznati s okolnostima koje su natjerale istražnog suca da poduzme ovakve mjere. Pozivamo na poštovanje pretpostavke nevinosti dok se ne dokaže suprotno. Klub se više neće oglašavati po ovom pitanju, barem dok ne bude dostupono više informacija, poručili su iz Levantea.

S druge strane njegov odvjetnik Pérez Mora tvrdi kako je Garcija nedužan.

- U zatvoru je zbog pogreške i nepravde. Da je znao kakvi su ti ljudi ne bi se nikada našao s njima. Bili su mu poznanici. Baš bi takve stvari radio igrač koji je potpisao ugovor s klubom vrijedan 1,5 milijuna eura. Glupost. Zašto je on uopće u zatvoru? Za nekoliko će mjeseci otkriti da ništa nije napravio i pustit će ga.

Također valja istaknuti kako je Antonio Garcia ove srijede potpisao novi ugovor i produžio suradnju sa Levanteom do 2023. godine.

Linker
20. travanj 2024 15:05