Laurence Griffiths / Getty Images
OPET U NEVOLJI

NOVI PROBLEMI ZA LUKU MODRIĆA Španjolci otkrili: Tužiteljstvo u Madridu podiže optužnicu protiv kapetana hrvatske reprezentacije

Piše: HinaObjavljeno: 29. studeni 2017. 15:40

Prema napisima španjolskih medija, tužiteljstvo u Madridu podiglo je prijavu protiv Luke Modrića kojeg sumnjiče da nije platio porez u visini od 870.728 eura u periodu između 2013. i 2014. godine.

Vijest su prenijeli ugledni madridski dnevnici Marca i As, a navodi se da je među imenima nogometaša koji su prijavljeni nakon istrage poreznih inspektora koja je započela u siječnju 2016. godine bilo i ono kapetana hrvatske reprezentacije.

Državno odvjetništvo je izvijestilo kako vezni igrač Real Madrida nije uplatio sav porez u 2013. i 2014. godini.

Prihode od reklama i sponzorskih ugovora primao je u Luksemburgu gdje je sa suprugom Vanjom otvorio tvrtku Ivano S.A.R.L., ističe tužiteljstvo. Tvrtku su nazvali po svom sinu. Za izbjegavanje plaćanja poreza u Španjolskoj optužena je i njegova supruga.

Državno odvjetništvo, međutim, navodi da bi utajeni iznos mogao biti i veći od spomenutih 870.728 eura jer policija sumnja da Modrić ima otvoren račun u poreznoj oazi Otok Man, smještenom između Irske i Velike Britanije.

Modrić, 32-godišnji hrvatski reprezentativac, nije bio dostupan za trenutni komentar. Real Madrid se također nije oglasio.

Modrić je u Real Madrid došao u kolovozu 2012. godine a porezna uprava je pokrenula istragu 18. siječnja 2016. Optužnica protiv njega podignuta je u srijedu, dan nakon što je njegov suigrač Marcelo na sudu priznao utaju gotovo 500.000 eura. Za utaju poreza optuženo je nekoliko sadašnjih i bivših igrača i trenera europskog prvaka uključujući napadača Cristiana Ronalda i trenera Jose Mourinha.

Linker
23. travanj 2024 20:34