CROPIX
MRAČNE SILE NAD HRVATSKIM PRVAKOM

NOVI VELIKI UDARAC ZA RIJEKU, NA RUJEVICI SE DRŽE ZA GLAVU Ključni igrač izgubljen za derbi s Dinamom, a vrlo vjerojatno i za Olympiacos u Ligi prvaka

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. kolovoz 2017. 10:08

Pomalo je nezapaženo prošla zamjena Marija Gavranovića na poluvremenu utakmice u Osijeku. S jedne strane činila se razumljivom s obzirom na to da je Kek ubacio Ivana Martića da bi popunio desni bok, na kojem je isključen Marko Vešović, ali pozadina zamjene ipak nije bila taktičke prirode. Doduše, Kek je odmah nakon utakmice istaknuo da je Gavranović osjetio aduktor, no nakon dodatnih pregleda situacija se čini puno ozbiljnijom nego što se činilo na prvu i mogla bi značiti dužu stanku.

- Gavranović je sigurno otpao za Dinamo, vjerojatno će morati pauzirati dva-tri tjedna zbog ozljede aduktora.

Znači, otpao je i za Olympiacos?

- To sada ne znam, to me sada ne zanima, ali za Dinamo ga sigurno nema u kadru. Nije riječ o velikoj rupturi, ali apsolutno ne može - istaknuo je Matjaž Kek.

Dakle, prema najcrnjim prognozama, Gavranović je već otpao iz kombinacija za sutrašnju utakmicu s Dinamom, ali i za dvostruki ogled protiv Olympiacosa, što bi, nakon odlaska Ristovskog, mogao biti novi veliki udarac za riječku momčad. Naravno, liječnička služba u riječkom prvoligašu napravit će sve moguće da Gavranović bude spreman za srijedu u Ateni, ali nakon Ristovskog, Vešovića i Maleša ozljeda napadača koji na početku sezone igra u jako dobroj formi novi je udarac za riječku momčad. Usto, Bradarić je obnovio ozljedu ramena i novi krivi pokret ili udarac mogli bi bitno zakomplicirati cijelu priču. Ispada da su najbolje prošli oni čije su ozljede na travnjaku najgore izgledale - Dario Župarić, koji je bio bez svijesti ali i bez daljnjih posljedica, odnosno Leonard Zuta, kojem je klupski liječnik s četiri šava zašio arkadu. Iako se jučer šetao zatvorenog oka, Zuta bi trebao biti u konkurenciji za Modre.

Jelić prva opcija

Što može značiti Gavranovićev izostanak u utakmicama koje bi mogle bitno odrediti riječku sezonu? Matej Jelić nameće se kao prva alternativa, napadač pristigao iz bečkog Rapida doveden je kao rješenje za vrh napada, ali unatoč obećavajućem nastupu u Salzburgu, preostale tri utakmice u kojima je imao određenu minutažu sugeriraju da se još uvijek nije u potpunosti uklopio u način igre koji Matjaž Kek preferira.

Jedno bi od rješenja mogao biti i Heber, koji je nakon odličnog dojma u pripremama sada u fazi prilagodbe na pritisak i očekivanja koja podrazumijeva igranje za Rijeku, a moguća je opcija i Gorgon, kojeg se, ipak, prije može očekivati iza napadača ili na lijevom krilu. Gavranovića, u svakom slučaju, nema za Dinamo, što je novi veliki hendikep pred prvi ogled s Modrima ove sezone.

Linker
19. travanj 2024 20:54