Nogomet Mix

Objavio kraj karijere

AUTOR:
  • Sportske novosti

  • OBJAVLJENO:
  • 21.09.2012. u 21:47

  • Dugogodišnji bivši vezni igrač Real Madrida, Jose Maria Gutierrez Hernandez, poznatiji kao Guti, i službeno je za mikrofone Radio Marce objavio kraj svoje nogometne karijere.

    Guti je bez kluba od 15. studenog prošle godine kada je napustio redove Beşiktaşa. Tijekom ljeta je pregovarao s West Hamom, a nakon toga se realnim činilo da će karijeru nastaviti u Aziji. Nekoliko je ponuda bilo na stolu, ali dogovor nije postignut i ovaj 35-godišnjak je odlučio reći "zbogom".

    - Odluka je donesena. Imao sam ponuda, ali odlučio sam prestati. Sada mogu provoditi više vremena s obitelji – rekao je Guti, koji napušta nogomet s 582 odigrane utakmice u nogama (542 za Real i 40 u Beşiktaşu), u kojima je postigao 89 golova (77 u Realu, 12 u Beşiktaşu). U "kraljevskom klubu" debitirao je u prosincu 1995. godine protiv Seville i proveo je ondje 15 sezona.

    - Učit ću kako bih postao sportski direktor ili trener i volio bih trenirati mlade talente. Zaista bih volio trenirati omladinsku momčad Real Madrida. To je moj san – dodao je Guti, u čijem se životopisu nalaze pet osvojenih naslova španjolskog prvaka, tri Lige prvaka, dva Internacionalna kupa, četiri Španjolska superkupa i jedan UEFA-in Superkup.