CROPIX
'SVI PJEVAJU, JA NE ČUJEM'

OD NJEGA OČEKUJU DA BUDE NASLJEDNIK VLAŠIĆA 'Ne znam još hrvatski, ali stignem naučiti jer ću u Hajduku ostati toliko dugo da dovedem i mlađeg brata!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. listopad 2017. 17:09

Za njim navijači viču “Hamza”, a viču i “Barry”. Njemu je svjedeno, jer 23-godišnji Gambijac skroman je i šutljiv dečko. Engleski odlično govori, ali na hrvatskom još ne zna nijednu riječ.

- Učit ću, ima vremena - kazat će nam u startu.

Vrlo dobar je Hamza bio u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Bijelih. Kontra Intera proglašen je igrač utakmice. Jednoglasno.

- Sretan sam, dobro se osjećam u Hajduku.

Zadovoljni su i navijači. Barem nakon jedne pobjede, jer niz od tri susreta bio je sve samo ne obećavajući i optimistički. Što se dogodilo Bijelima u tri susreta prije Intera ? Zašto Hajduk nije tako odigrao protiv Lokomotive, Rijeke i Osijeka?

- Istina, imali smo nekoliko loših rezultata. Igrali smo dobro u Osijeku, ali primili smo gol u zadnjim sekundama i izgubili. Isto protiv Lokomotive gdje smo dominirali, ali imali smo veliki peh, također u zadnjim sekundama.

Možemo stići Dinamo

Nakon kiše dolazi sunce, tako nas uvijek tješe meteorolozi. Možemo li i kod Bijelih očekivati pozitivan niz, je li Inter početak listopadske serije u kojoj za dva tjedna dolazi i Dinamo na Poljud?

- Nadam se, ali mislim samo na Cibaliju, pa tek onda na Dinamo.

Hajduk je pak na trećem mjestu, s devet bodova iza Dinama. Pred mjesec i pol dana čvrsto se vjerovalo u borbu za naslov, ali drukčijim je putem život krenuo. Može li Hajduk dostići Dinamo?

- Još su tri kruga do kraja. Ima vremena, prvenstvo je tek počelo. Jasno je da možemo dostići Dinamo.

Hajdukov cilj je napad na titulu, a koji je Hamzin osobni cilj? Prošle godine je imao pet zgoditaka u HNL-u, a ove napada “desetku”?

- Prvi cilj je uzeti naslov prvaka, momčad je na prvom mjestu. I Kup jasno, ako se bude moglo.

Takav je Hamza. Skroman u izjavama. Osim što priča polako i tiho, nikada ne pruža velika obećanja. Objasnit će i zašto.

- Ne brinem se o golovima koje ću postići, nadam se da će ih biti više nego prošle godine, ali za mene je najvažnije da momčad pobjeđuje.

Vojnik kluba

Uvijek će naglasiti “koncentriran sam isključivo na Hajduk”. Pravi vojnik kluba, igra sve pozicije gdje ga trener postavi. Može na veznog, može polušpica... Doima se da mu mjesto iza napadača najbolje odgovara, ali Hamza neće otkriti svoju preferenciju.

- Nekoliko pozicija mogu imati, nemam tih problema. Što trener kaže, ja igrama.

Tijekom stanke u prvenstvu nije imao obveza u reprezentaciji, jer njegova Gambija igra tek u ožujku sljedeće godine. Ima još tri godine ugovor s Hajdukom, morat će i barem osnove hrvatskog naučiti.

- Učit ću i hrvatski, nije to problem.

Može li naslijediti Vlašića? Odgovorit će brzo i jasno, jer Hamza nije Iniesta, ali nije ni nasljednik Vlašića.

Nikola ostvario san

Za kraj zanimljivog i dinamičnog intervjua priznat će sve. Hamzinu aktualnu poziciju polušpica prethodno je imao Vlašić. Ali otišao je na Goodison Park i Hamza je sretan zbog njega.

- Ostvario je Nikola svoj san, igra u Premiershipu. Zaslužio je, jer je top talent.

Ipak smo ga za kraj upitali, jeste li vi nasljednik Vlašića ?

- Nedostaje nam Vlašić, ali nisam nasljednik Vlašića. Samo igram ono što trener od mene traži.

Bit ću ja dovoljno dugo u Hajduku da i brat stigne

Živi sam u Splitu, nema djevojku. U slobodno vrijeme druži se s prijateljima. Tko su Hamzini najbolji prijatelji u klubu?

- Svi suigrači su moji prijatelji.

I baš kada čovjek pomisli da je Hamza unajmio veliki stan da ih sve primi na druženje, kaže “ne znači da moraju svi doći odjednom”. Eto, voli se Hamza i našaliti dok štiti svoju privatnu stranu. Podsjetili smo Gambijca da je obećao dovesti brata, 17-godišnjeg talentiranog nogometaša. Kada će Hamza mlađi do Poljuda?

- Doći će brat. Bit ću ja dovoljno dugo u Hajduku da i brat stigne.

Dok brat dođe još će Hamza rasti, jer razvidno je da mu forma ima uzlaznu putanju.

Linker
20. travanj 2024 11:46