Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

SIMULACIJA NOGOMETA FIFA 20

ODRŽAN PRVI eDINAMO CUP, JEDINSTVEN ESPORTS SPEKTAKL Na Maksimir stiglo preko 500 posjetitelja i 128 natjecatelja u borbi za bogati nagradni fond

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 14.10.2019. u 11:29

 • Prvi esports turnir u organizaciji nekog sportskog kolektiva u Hrvatskoj i regiji prošao je u dobroj atmosferi uz preko 500 posjetitelja na Maksimiru i 128 natjecatelja u borbi za nagradni fond od čak 10.000 kn.

  U nedjelju je na stadionu Maksimir unutar prostorija u podnožju tribine Sjever, održan prvi eDinamo Cup. GNK Dinamo u suradnji s Hrvatskim telekomom, Sanctom Domenicom i HCL.hr gaming portalom organizirao je natjecanje u igri FIFA 20, uz nagradni fond ukupnog iznosa 10 000 kuna. Bio je to prvi esports turnir u organizaciji nekog sportskog kolektiva u Hrvatskoj i regiji, a natjecanje se odvijalo na PlayStation 4 konzolama.

  Prijave za turnir odvijale su nekoliko dana prije početka natjecanja putem posebne web stranice, a popunjene su u rekordnih 90 sekundi. Preko 260 zaljubljenika u igru Fifa 20 prijavilo se za natjecanje putem online prijava, a svoje mjesto na turniru osiguralo je 128 nabržih.

  Na otvorenju događanja uvodni su govor održali direktor marketinga GNK Dinamo Tomislav Rukavina, direktor marketinga Hrvatskog Telekoma Richard Brešković te direktor marketinga Sancta Domenice Goran Janičijević. Tom prilikom su se osvrnuli na trend popularizacije esporta i povezivanja esporta s tradicionalnim sportskim klubovima u nadi da će i ostali klubovi u Hrvatskoj pratiti trend koji je GNK Dinamo pokrenuo organizacijom ovog eventa.

  Natjecanje su popratili i podržali članovi uprave kao igrači momčadi GNK Dinamo.

  Iz poduzetničkog sektora event je podržao ljubitelj FIFA igara i nogometa općenito - Hrvoje Prpić, a na eventu je bilo i domaćih youtubera poznatih po igranju FIFA igara – Malajski Tapir, Game of Bros i Dorian.

  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

   

  Budući da se radi o igri koja je simulacija nogometa, doživljaj ne bi bio potpun bez svima poznatog komentatorskog glasa Ivice Blažičkog koji je komentirao polufinalnu i finalnu utakmicu putem live streama koji su gledatelji mogli pratiti na YouTube kanalu Dinama.

  Nekoliko stotina posjetitelja posjetilo je turnir u prostorijama podno tribine Sjever na stadionu Maksimir, a nekoliko tisuća gledatelja popratilo je prijenos uživo putem YouTubea.

  Pobjednik turnira bio je Teo Radman nakon što je u velikom finalu pobijedio Matea Lovrekovića. Radman je tako osvojio glavnu nagradu od 5000 kuna, dok je Lovreković osvojio 3000 kn za drugo mjesto. U borbi za treće mjesto natjecali su se Edi Bešić i Vrčković Vito, a nakon napetog meča treće mjesto i nagradu od 2000 kn osvojio je Edi Bešić.

  Ovom prilikom se zahvaljujemo našim sponzorima Hrvatskom Telekomu i Sancta Domenici bez kojih ovo događanje nebi bilo moguće, kao i esports ekipi HCL-a na pomoći u organizaciji natjecanja.

  Iz drugih medija