REUTERS/Alberto Lingria
HOĆE LI DOBITI PRILIKU?

OLMO PROGOVORIO O BUDUĆNOSTI I ČOVJEKU KOJI IMA POSEBNO MJESTO U NJEGOVOM SRCU 'Siguran sam da može otići u neki od najvećih klubova svijeta'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2019. 20:30

Dočekao je Dani Olmo priliku da bude pozvan u španjolsku reprezentaciju. Ovoga puta ne onu mladu, za igrače do 21 godine, već u seniorski pogon. Izbornik Robert Moreno dao mu je šansu, ukazao na to da će se dogoditi njegov debi u utakmicama protiv Malte i Rumunjske u završnici kvalifikacija za EURO 2020. godine.

I do sada je Dinamov nogometaš, jedan od ključnih igrača Modrih bio pozivan u seniorsku reprezentaciju, ali priliku nije dočekao. Sada je, u intervjuu kojeg je dao za Radio Marcu dao naslutiti da bi mogao zaraditi prvu "kapicu" s velikim dečkima.

- Radio sam puno da bih se našao tu gdje sam sad. Reprezentacija je oduvijek bila moj san i sada mogu uživati u trudu koji sam uložio da ostvarim san. Sljedeći san je da postanem još veći nogometaš - rekao je Dinamov Španjolac.

Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: Carvajal Daniel Olmo i Stjepan Loncar.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Španjolcima pak još uvijek nije jasno kako to da je Olmo svojedobno iz Barcelonine akademije u potrazi za punom nogometnom afirmacijom prešao u Dinamo.

- Donio sam takvu odluku. Ljudima nije bilo jasno zašto sam to tako učinio, ali nisam pogriješio. Tu sam sazrio i sportski i osobno, ljudi su me sjajno prihvatili i svima sam im zahvalan. Bio sam nekoliko godina u Barceloni, sada sam u Dinamu i koncentriran sam samo na ono što će se dogoditi u Dinamu - kazao je Olmo.

Posebne je pohvale usmjerio na račun trenera Nenada Bjelice.

- Bjelica je neopisivo važan za mene. Puno mi je pomogao. Surađujemo već nekoliko godina i dao je smjernice mojoj karijeri, daje mi potporu. Mogu s njim o svemu razgovarati i on je ključ uspjeha Dinama ovih godina. Siguran sam da bi mogao trenirati najveće klubove svijeta - kaže Olmo.

Linker
24. travanj 2024 14:45