Foto: Boris Kovacev / CROPIX
ŠPANJOLSKI DIJAMANT

OLMO ŠPANJOLCIMA OBJASNIO ZAŠTO JE IZABRAO ZAGREB 'To prije nisu baš svi shvaćali! Pitali su što je Dinamo napravio u Europi, koje utakmice odigrao..'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 04. srpanj 2019. 10:23

Dani Olmo Carvajal napokon se vratio doma, u svoju Terrassu i na svjetski dan sportskih novinara odgovarao na nebrojene poruke i čestitke, pa se tako javio i na naš poziv iz Slovenije.

- Cijeli ponedjeljak smo bili u Madridu, kao reprezentacija, u kampu Saveza, bila je organizirana svečanost, svi su nam čestitali, tako da sam se tek navečer vratio kući i ovo mi je prvi slobodan dan - kazao nam je ofenzivni vezist mlade španjolske reprezentacije, svježi europski prvak.

Bez brige, nema senzacija, niti je dosad Olmu stigla neka ponuda niti je ono što se piše istina. Traje licitacija, prijelazni rok se u ligama petice tek zahuktava, a Dani ima ugovor s Dinamom do ljeta 2021. U trenucima dok smo razgovarali još se nije bio čuo s trenerom “modrih” Nenadom Bjelicom...

- Sad ću se nekoliko dana baviti svojim kampom ‘Dani Olmo’ ovdje u Terrassi, to je ljetni trening kamp za djecu, potom se družiti s obitelji, rodbinom i prijateljima, a tek za vikend ću vjerojatno nekamo na more, plivati, sunčati se, resetirati glavu.

Dani još ne zna kad se točno treba vratiti u Zagreb, prenijeli smo mu da mu Bjelica misli dati najmanje dva tjedna odmora. - Ne znam još ništa, jer bio sam fokusiran samo na Euro, no uskoro ću se čuti s trenerom. Igrač sam Dinama i znam da ću po završetku odmora doći u Zagreb. I priključiti se treninzima.

Olmo je od ovog lipnja postao vidljiv u cijeloj Španjolskoj, jer malotko je pratio njegove igre u Dinamu. No, tri pogotka na Euru, asistencije, logični nogometni potezi, laskavi naslov najboljeg igrača finala i eto čuđenja “što takav igrač radi u Dinamu?”. - Jako sam puno poruka dobio od ljudi iz Španjolske već tijekom Eura. Drago mi je da su me i u mojoj zemlji, mojoj domovini prepoznali. Stoga sam još ponosniji na naš naslov prvaka.

Pitali su Danija i o Dinamu i hrvatskom nogometu. - Zanimali su se kako sam i zašto izabrao Dinamo, možda to prije nisu baš svi shvaćali, a nisam im ni bio na oku... Rekao sam im da bez Dinama ne bih bio tu gdje sam sada. U Dinamu sam puno trenirao da bih stigao na ovu razinu, da nisam napredovao u Dinamu ne bi bilo ni poziva u španjolsku reprezentaciju. Potom su se interesirali što je Dinamo napravio u Europi i koje je sve velike utakmice odigrao... Ovaj naslov sa Španjolskom stigao je kao vrhunac izvrsne klupske sezone.

Nabrojali smo Daniju klubove koji se spominju da ga žele, ni na jedan klub ili ligu, a pažljivo je slušao, nije htio ostaviti dojam da bi “tamo radije nego ovamo”. Čak ni “svoju” Barcelonu. Profesionalno, nema što.

- Sve je moguće, vidjet ćemo što će biti. Prvo ću se dobro odmoriti i isključiti mobitel (smijeh). Puno pitanja dobivam, svi su znatiželjni, no taj posao vode moj otac Miguel i agent Endi Bara, oni će mi i javiti kada dođe nešto konkretno. Mogu samo reći da želim u klub u kojem ću igrati.

Za kraj se obratio pristalicama modrih: - Hvala na porukama podrške i čestitkama, puno su mi značile i učinile me ponosnim. Bit će s Dinamom ‘sve pet’, odlučit ćemo tako da bude najbolje za sve - poručio je, sugerirajući neminovni rastanak, Dani Olmo.

Rasplet će se dogoditi ubrzo..

Linker
19. travanj 2024 07:27