Foto: Goran Mehkek / CROPIX
ZLATNI DEČKO

ON JE NAJBOLJI MLADI NOGOMETAŠ NA SVIJETU U Madridu su platili 113 milijuna funti za njega, gledali smo ga i na Maksimiru ovoga proljeća

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2019. 19:46

Talijanski sportski dnevnik Tuttosport izabrao je najboljeg mladog nogometaša za 2019. godinu. U tradicionalnom izboru u kojem od 2003. godine sudjeluju djelatnici nekoliko europskih sportskih dnevnika pobijedio je ofanzivac madridskog Atletica, Joao Felix.

Pojačanje na Wandi Metropolitano pristiglo za 113 milijuna funti iz Benfice prošle je sezone zabilo 15 golova uz sedam asistencija u Lisabonu, a sa sjajnom formom nastavio je i nakon dolaska u Španjolsku.

U 13 nastupa ove je sezone Felix postigao tri pogotka, a navijače Colchonerosa posebno vesele njegove izvedbe na terenu. Pokazuje na tjednoj bazi mladi Portugalac da je zaslužio nagradu koju su mu dali europski sportski novinari.

- Hvala svima koji su glasovali za mene, posebno se zahvaljujem svom treneru u Benfici Bruni Lageu koji je jedan od najzaslužnijih za ovo - rekao je Felix.

Prošle je godine Golden Boy bio tadašnji Ajaxov stoper Matthijs De Ligt, a nagradu su ranije osvajala imena poput Messija, Mbappea i Pogbe.

Na drugom je mjestu završio Jadon Sancho iz dortmundske Borussije, treći je bio Kai Havertz iz Bayer Leverkusena, dok je četvrti sjajni napadač Erling Haaland iz RB Salzburga.

Linker
23. travanj 2024 13:58