REUTERS
VELIKE POHVALE

'ON JE PRIMJER POSEBNOG NOGOMETAŠA I MOJE NAJVEĆE OSTVARENJE' Nahvalio napadača i dao naslutiti transfer kojeg niti jedan Hrvat nije uspio ostvariti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2019. 19:36

Imao je vremena nakon četiri godine u Milanu i pet u Juventusu malo - sjesti. Sabrati dojmove, misli, sve ostvareno i neostvareno u dva velika talijanska kluba. A onda se oglasio. Max Allegri našao je vrijeme, taman kad se igrači iz svojih reprezentacija u sredini listopada vraćaju u klubove. Prva stvar koju je naglasio nakon svega je - Mario Mandžukić.

Naglasio je da s nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem ima jednu zajedničku stvar. Svi ih otpisuju. Allegrija su počeli smjenjivati čim je zamijenio Antonija Contea, a ovaj je u Torino doveo pet naslova talijanskog prvaka, a dvaput je i igrao finale Lige prvaka.

- Volim se natjecati, volim biti u tom ritmu. Kad sam došao u Juve nakon što sam već bio u Milanu, svi su željeli da me brzo maknu. Ipak, uvijek sam nastojao biti okružen inteligentnim ljudima. Ne mogu sve napraviti sam, nisam mogao biti i trener i fizioterapeut i kondicijski trener u jednome - rekao je Allegri.

Osvrnuo se potom i na učinak Mandžukića kojeg je Maurizio Sarri zamrznuo daleko od prve momčadi otkako je preuzeo Juventus od Allegrija.

- On je primjer posebnog nogometaša. Davao mi je puno manevarskog prostora u taktičkom smislu. Prije je često znao mijenjati klubove, ali evo ga u petoj sezoni u Juventusu, on je jedno od mojih najvećih ostvarenja - veli Allegri.

Nije bilo govora o njegovom eventualnom sljedećem angažmanu, kao ni o potencijalnom Mandžukićevom transferu. Bivešg trenera Juventusa već se povezuje s pokojim engleskim velikanom, ali to su još uvijek priče na razini glasina. Spominje se Manchester United, Englezi su već i naveli neke detalje u ugovoru, a ne treba podsjećati da niti jedan Hrvat prethodno nije igrao na Old Traffordu.

Linker
18. travanj 2024 20:46