REUTERS
NATRAG NA POSAO

'ON SE VIŠE NE BI SMIO BAVITI SPORTOM'! NOGOMETNA LEGENDA PONOVNO SVE IZNENADILA Liječnici su ga otpisali, ali on se već vraća na veliku pozornicu

Slavni španjolski golman jučer se ponovo pridružio treninzima Porta
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 02. srpanj 2019. 14:42

Iker Casillas vratio se jučer na treninge prve momčadi Porta nakon samo dva mjeseca izbivanja. Podsjetimo, Casillas je u svibnju pretrpio srčani udar na treningu Porta, a mnogi su ga zbog toga već smjestili u mirovinu. Casillas, koji je aktivan na društvenim mrežama, je prije mjesec dana demantirao glasine o odlasku u mirovinu, a jučer je, točno dva mjeseca nakon srčanog udara, objavio da počinje trenirati s prvom momčadi.

Prvog dana svibnja ove godine Casillasu je na jutarnjem treningu pozlilo i hitno je odvezen u bolnicu, gdje je operiran. Iz bolnice je izašao nakon već pet dana. Unatoč brzom oporavku ipak se radilo o srčanom udaru, pa su mišljenja o njegovom povratku u nogomet bila podijeljena. Službeni liječnik Porta rekao je kako se Španjolac može vratiti nogometu ako to želi, dok je bivši košarkaš Real Madrida i kardiolog Juan Antonio Corbalan ipak bio skeptičan i rekao da se čovjek s ugrađenim stentom ne bi trebao baviti profesionalnim sportom na najvišoj razini.

Porto je potvrdio da želi Casillasa i nakon što ode u igračku mirovinu, te da su mu već nudili posao. Detalji o ponudama se još ne znaju, ali Casillas izgleda želi ostati igrač za nadolazeću sezonu. U objavi na društvenim mrežama napisao je “Natrag na posao, prvi dan”, uz sliku sa suigračima kako ide na trening. Porto za nadolazeću sezonu nije doveo novog golmana, međutim, pričalo se o interesu za Gianluigija Buffona, koji je slobodan igrač i traži novi klub.

screesnhot

Mnoštvo rekorda

Casillas je u Porto stigao u ljeto 2015. kao jedan od najboljih golmana svih vremena. Real Madrid ga je po mnogima olako pustio i velika imena poput Xavija Hernandeza kritizirala su tada način na koji je izguran iz kluba. Od tada je Casillas prva opcija na vratima Porta. U sezoni 2017/2018. osvojili su prvenstvo Portugala, te Superkup. U ove četiri sezone s Portom skinuo je i nekoliko rekorda. Casillas sada drži rekord za najviše nastupa u Ligi prvaka (177), najviše nastupa u europskim klupskim natjecanjima (188), te najviše uzastopnih sezona u Ligi prvaka (20).

Linker
24. travanj 2024 07:19