AFP
LEGENDA NA ODLASKU

Oproštajni intervju Vidića: ‘Moyes je imao viziju, a nije uspio jer smo se svi svađali’

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. svibanj 2014. 01:12

Nemanja Vidić svjestan je da se njegov oproštaj od Manchester Uniteda pretvorio u paradoks. U sezoni u kojoj je na efektan način namjeravao zaokružiti osam godina nakrcanih trofejima i priznanjima, 32-godišnji je srpski stoper morao proživljavati priče o rezultatskoj krizi, posrnulom menadžeru i razdorima u svlačionici.

Definirani identitet

Umjesto kao pobjednik, Vidić odlazi uz osjećaj da mu pada kamen sa srca. U oproštajnom intervjuu za Daily Telegraph, kapetan “crvenih vragova” priznao je da posljednju sezonu neće pamtiti po dobrom.

- Mi igrači se nikada nismo toliko svađali kao proteklih mjeseci. To je samo bio znak da nam je stalo, jer smo svi htjeli da nam bude bolje. A sve skupa nas je jako zaboljelo. U svlačionici je bilo nekoliko doista teških trenutaka - otkriva Vidić, koji će sljedeće sezone nositi dres Intera.

Njegovim, ali i odlaskom Ferdinanda, Evre te još nekih prvotimaca na Old Traffordu simbolično završava posljednja epizoda dugačke ere Sir Alexa Fergusona. Vidiću je žao jer ju je obilježilo neuspjeh Davida Moyesa, a razlog pronalazi u činjenici što je nedavno smijenjeni Škot pokušavao klubu s jasno definiranim identitetom nametnuti svoju ideologiju.

Nametnute ideje

- Ne želim reći da je njegov pristup bio pogrešan, no momčad je već bila naviknuta na određeni stil igre i u njemu se ugodno snalazila. Moyes je htio udariti neki svoj pečat i nametnuti ideje koje su se razlikovale od Fergusonovih. Evidentno je da je izgubio posao jer nije ostvario ciljeve.

Istaknuo je da igrači Uniteda ni doveli u pitanje Moyesove sposobnosti, ali su zato prestali vjerovati u sebe.

- Svoje sam probleme rješavao oči u oči s menadžerom. Normalno je da smo imali razmirica, a i htio sam mu pomoći svojim iskustvom. Važno je da smo međusobno bili iskreni i imali poštovanja jedan prema drugome.

Linker
26. travanj 2024 21:27