REUTERS/Kim Kyung-Hoon / REUTERS
PRIJELOMAN OKRŠAJ

OSVETA JE JELO KOJE SE SERVIRA - UZ HRPU PROBLEMA Bivši Dinamovac hvata Mundijal, a brige na svakom koraku: 'Možda će nas provocirati...'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 19. ožujak 2017. 22:26

Reprezentacija Japana koju vodi bivši trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić u četvrtak igra važnu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji iduće godine. Kvalifikacije ulaze u završnu fazu, a protivnik - Ujedinjeni Arapski Emirati - neće biti nimalo jednostavan zalogaj.

Ne samo zbog sve respektabilnijeg kadra i činjenice da su već pobijedili Japance u ovim kvalifikacijama, već i zbog činjenice da Halilhodžić ne može računati na nekolicinu ključnih igrača...

Japan drži drugo mjesto (posljednje koje izravno vodi na SP) nakon pet kola odnosno polovine kvalifikacija, no Australija i upravo UAE pušu im za vratom: zaostaju samo jedan bod i budno iščekuju posrtanje japanskih trupa, a još su vježa sjećanja na pobjedu UAE nad Japancima u 1. kolu. Naime, Japan je postigao čist pogodak kod vodstva gostiju, lopta je cijelim obujmom prešla crtu, ali je sudac ostao nijem pa su gosti održali vodstvo od 2:1 i slavili tim rezultatom.

- Nitko ne može to zaboraviti i ovo je naša prilika za osvetu. Možda će nas oni provocirati, ali nadam se da će suci dobro obaviti svoj posao - izjavio je japanski izbornik japanskim novinarima.

No, sportska osveta koju spremaju samuraji neće se dogoditi tek tako. Keisuke Honda (Milan), Yuto Nagatomo (Inter) su izvan svake natjecateljske forme, a Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt) mora na operaciju. Radi se o trojcu koji kombinirano ima čak 280 nastupa za seniorsku reprezentaciju, pa ne treba posebno naglašavati kakav je to udarac za Halilhodžića. Ipak, bosanskohercegovački trener ne gubi optimizam uoči sraza na vrućem arapskom pijesku.

- Honda i Nagatomo igraju za velike europske klubove i čak i ako samo treniraju - mogu im vjerovati. Keisuke je uvijek 'gladan' kada igra za reprezentaciju i njegova nazočnost je bitna. Naravno da bih volio da igra više u Milanu, ali što je tu je - izjavio je Halilhodžić za tamošnje medije.


本田圭佑(Keisuke Honda - Goals and Skills in A C... by shuhei-saito

Inače, Honda je upisao tek pet nastupa za Milan (samo jedan start), a Nagatomo je samo malo aktivniji: odigrao je devet utakmica u prvenstvu (pet kao starter) i četiri u Europskoj ligi. Iako igra u nešto manje renomiranom klubu, Hasebe je podjednako, ako ne i važniji od spomenutog dvojca. On je jedan od najiskusnijih, ima 33 godine, uz to je i kapetan i nesumnjivo integralni dio japanskog mozaika. Ozlijedio se protiv Bayerna spašavajući jedan gol pri čemu se sudario sa stativom gola.

- Ne mogu ni zamisliti momčad bez Makota, on je vrlo snažan i naš je kapetan - istaknuo je Halilhodžić.


AUSTRALIA 1-1 JAPAN 2018 FIFA World Cup... by jackeddine

Umjesto njih, pozvao je igrače iz japanske lige koji imaju priliku pokazati što znaju, ali vjerojatno bi svi bili sretniji da prekaljeni trio može predvoditi Japan u jednoj od najvažnijih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 14:39