CROPIX
KORACIMA OD SEDAM MILJA

OTIŠAO JE IZ HRVATSKE, A SADA JE UVRŠTEN U MOMČAD KOLA EUROPE 'Dinamo sam prekrižio onog časa kad je doveden on i sada sam među milijunašima!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. prosinac 2017. 16:36

Karlo Bartolec (22) u kolovozu 2016. godine iz Lokomotive je otišao u Dansku, u Nordsjaelland. Od tada je karijera tog Zagrepčanina krenula koracima od sedam milja.

Pamtimo ga kao desnog bočnog Lokosa kojem su predviđali odlazak u Dinamo... Nije se dogodilo, ali danas zato blista u Danskoj. Standardno igra u udarnih jedanaest, u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao je četiri pogotka i ubilježio čak devet asistencija! U posljednjem kolu zabio je Copenhagenu, kolo prije Horsensu. Nakon te utakmice s Hirsensom, gdje je u pobjedi svog kluba osim pogotka i tri puta asistirao, te bio igrač utakmice, izabran je u momčad kola igrača do 23 godine prema Instagram stranici The Football Future. Riječ je o stranici koja bira najbolje igrače tjedna u Europi. Bartolec se našao u elitnom društvu sa zvijezdama poput Nabyja Keite (Leipzig), Adriena Rabiota (PSG), Justina Kluiverta (Ajax), Memphisa Depaya (Lyon)...

Učinilo me ponosnim

- Vidite, završio sam među milijunašima! Zaista sam bio ponosan kad sam se vidio među svim tim velikim zvijezdama. Stvarno mi ide super.. Eto kao desni bek, kao “dvojka”, postajem “jedanaestica”, ha-ha... Igramo u sustavu 3-4-3, tako da sam često u ofenzivnim akcijama. Zato zabijam i asistiram - u uvodu je kazao Bartolec.

S oduševljenjem taj bivši mladi reprezentativac Hrvatske U-21 priča o svojim danskim danima.

- Nordsjaelland je klub velike tradicije, 2012. godine bili su prvaci, a godinu dana kasnije uzeli su Kup. Iskreno, kad sam dobio ponudu tog kluba, bio sam malo skeptičan. Imao sam atraktivnijih ponuda, Nice, Sparte iz Praga, boljih klubova. Tada sam popričao sa svojim menadžerom Dankom Đikićem, te smo skupa zaključili kako mi je najbolje da igram što više. Za to je prilika bila u Nordsjaellandu, a kontinuitet igranja je stepenica koja vodi prema nečemu višem, recimo prema Bundesligi, Primeri, Seriea A...

Koprivnica, 010916.
Gradski stadion. 
Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Svedske.
Na fotografiji: Karlo Bartolec.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Htjeli smo čuti može li u postocima izraziti svoj veliki nogometni napredak u Danskoj?

- Gledajte, u Lokomotivi mi se nakupilo svašta-nešto, bio sam sa strane, ne bi sad o tome. Ovdje imam sjajnu podršku, bolje se radi, treneri mnogo pričaju s igračima. Imamo šest trenera koji su zaduženi za segmente igre u defenzivi, srednjem redu, napadu. To je razlog što sam iznimno napredovao u psihološkom smislu što je jako bitno. Nadalje, jako sam napredovao u kondicijskom smislu, pa sad mogu kazati da sam 40 posto bolji igrač nego što sam to bio u Lokomotivi! Svaki tjedan mjerimo kilažu, imamo posebnu prehranu, sve je na najvišoj razini. Stadioni su super, travnjaci su fenomenalni, ima mnogo gledatelja, jednostavno u takvim okolnostima moraš napredovati. Kad sam došao u Nordsjaelland iz Lokomotive, imao sam osjećaj kao da sam došao u Real iz Madrida. Naš trener je radio u Mainzu, ima njemački stil rada, voli disciplinu, ma sve je zaista izvanredno.

Morali smo Karla, naravno, pitati nešto o prošlim vremenima. Špekulira se da Dinamo u zimskom prijelaznom roku traži desnog beka, dakle tipa igrača Bartolec. Je li imao ponudu Dinama dok je igrao u Lokosima?

Pogodio s inozemstvom

- Pričalo se o tome kad je odlazio Ivo Pinto. Tada sam se nadao da ću zaigrati u plavom dresu. Tada je Lokomotiva bila četvrta u prvenstvu, igrali smo Europu. Ali onda je došao Petar Stojanović, platili su ga dva milijuna eura. Znači da sam došao, bio bih mu zamjena, a to me nije zanimalo. Zato sam prekrižio Dinamo, odlučio sam karijeru graditi u inozemstvu. I - pogodio sam! Imam velikih ambicija, imam nakon ovih dobrih igara mnogo ponuda. Trudim se, zdrav sam, ničim nisam opterećen, uživam u svakoj sekundi provedenoj na travnjaku - zaključio je Bartolec.

Linker
20. travanj 2024 00:01