Andreas Schaad/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
PONAJBOLJI IGRAČ KLUBA

OTKRIĆE KOJE JE ZALUDILO EUROPU Postao hit zajedno s klubom, oglasila se europska elita: 'Nemam kristalnu kuglu...'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 16. ožujak 2017. 18:01

Nogometaš njemačkog bundesligaša RB Leipziga Naby Keita nalazi se na meti nekoliko vrlo jakih europskih klubova poput Bayerna i Arsenala, pišu strani mediji.

Keita je u blistavoj formi proteklih mjeseci otkako je došao iz austrijskog imenjaka RB Salzburga. Iako igra na defenzivnoj poziciji kao što je zadnji vezni, zabio je četiri pogotka, a uz to ima i osam asistencija, no sportski direktor Ralf Rangnick nije voljan prodati gvinejskog igrača, barem zasad.

-Naby je izvanredan igrač koji može igrati u bilo kojem vrhunskom klubu, ali nisam ništa čuo o interesu Bayerna ili drugih klubova. On ima ugovor s nama još dugo vremena, a nema ni odštetnu klauzulu koja bi se automatski aktivirala ako bi došla sukladna ponuda. Ne mogu reći hoće li Naby ostati ovdje još tri ili četiri godine, nemam kristalnu kuglu – ležerno je izjavio Rangnick na ovo pitanje.

Inače, Keita je od RB Salzburga kupljen za 15 milijuna eura (prethodno igrao za francuski Istres) i predstavlja jedno od najugodnijih otkrića Bundeslige, kao i cijelog europskog nogometa, a k tome i njegov klub bilježi sjajne rezultate: drugi su u prvenstvu i kucaju na vrata Lige prvaka i nema sumnje kako sljedeća prodaja neće iznositi manje od nekoliko desetaka milijuna eura.

Linker
26. travanj 2024 05:05