Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
DETALJI SVJEDOČENJA

OTKRIVAMO ŠTO JE LADIĆ PRIZNAO USKOKU Mamić mi je rekao: 'Ti nisi normalan, ti si monstrum, shvaćaš li ti kakve ja probleme imam da operem 150.000 €!'

Piše: Željko PetrušićObjavljeno: 14. rujan 2017. 13:48

Ti nisi normalan, ti si monstrum, shvaćaš li ti kakve ja probleme imam da operem 150.000 eura - riječi su to savjetnika GNK Dinama Zdravka Mamića koje je izgovorio Draženu Ladiću, kako tvrdi sam Ladić, kada su jednom prilikom razgovarali o “rješavanju” Ladićeva potraživanja prema maksimirskom klubu.

Nekadašnji golman “vatrenih” rekao je to tužiteljima u USKOK-u kada je ispitan u istrazi koja se vodila protiv Mamića i ostalih, između ostaloga i zbog optužbe za izvlačenje novca iz Dinama vezano uz navodne dugove nekolicini igrača. Ladić je tada istražiteljima ispričao kako mu je Dinamo ostao dužan 400.000 eura za razdoblje do 2000. godine te je 2002., kao i nekoliko prijašnjih suigrača koji su bili u sličnoj situaciji, odlučio tužiti klub.

Zanimljivo, detalj vezan je i za odvjetnika kojega je Ladić tada angažirao da ga zastupa na sudu i koji je podnio tužbu protiv Dinama, a radi se o Tomislavu Svetini, koji je sada glavni direktor Dinama.

Kasnije je u par navrata razgovarao s Mamićem o rješavanju spora.

- Jednom prilikom pozvao me sa strane i rekao mi: ‘Ljubavi, daj da to riješimo’. Odgovorio sam mu da sam spreman za dogovor i da mi kaže ponudu. Rekao mi je da mi je spreman platiti 150.000 eura i to na crno - izjavio je Ladić u svjedočenju, napominjući da je odbio ponudu jer nije želio primiti bilo kakav iznos na crno.

Linker
17. travanj 2024 05:24